Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

Φθινοπωρινές εικόνες της πόλης…

ΔΕΝ ΞΕΡΩ πόσοι από τους αρμόδιους περνούν τακτικά από το σημείο, όπου βρίσκεται το «Ηρώο» της πόλης μας (κέντρο Χανίων). Προκαλεί, όμως, εντύπωση πως, ενώ πριν λίγο καιρό (8/12) γιορτάστηκε με πανηγυρισμούς και καταθέσεις στεφάνων η «Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα», κανείς απ? τους υπεύθυνους δεν σκέφτηκε να απαλείψει τη θλιβερή εικόνα (φωτ. 1).
ΑΝΤΙΘΕΤΑ, για όποιον επισκέπτεται τους τάφους των Βενιζέλων, οποιαδήποτε ώρα, οποιαδήποτε εποχή, μένει εντυπωσιασμένος από την καθαριότητα και την περιποίηση που απολαμβάνει ο συνολικός χώρος (όσο αυτονόητο κι αν είναι αυτό). Ειδικότερα, η φροντίδα του κομψότατου ναϊδρίου, του «Προφήτη Ηλία» (φωτ. 2), είναι αξιέπαινη. Κι αν ακόμη στον περίβολο του μικρού ναού τελούνται τακτικότατα γάμοι ή βαφτίσεις, αυτός παραμένει πεντακάθαρος?
ΜΑΣ χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι το κτήριο του «Λυκείου Ελληνίδων» (επί της Κ. Μητσοτάκη) ανακαινίζεται (φωτ. 3). Η όλη εξωτερική εμφάνισή του, εδώ και χρόνια, δεν ήταν ό,τι καλύτερο για έναν τόσο αξιόλογο και ιστορικό Σύλλογο, με τόσο ωραίες και ποιοτικές εκδηλώσεις. Ελπίζουμε πως εφεξής, εξωτερική και εσωτερική ομορφιά θα συμβαδίζουν.

Στ.Γ.Κ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα