Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Τα Χριστούγεννα σε όλο τον κόσμο

Ανάμικτες εικόνες κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός από τους φετινούς εορτασμούς των Χριστουγέννων σε όλο τον πλανήτη. Από την αποκλεισμένη Γάζα έως την ηλιόλουστη Αυστραλία εκατομμύρια πιστοί γιόρτασαν τη γέννηση του Θεανθρώπου.


Βηθλεέμ:
Με κατάνυξη γιόρτασαν χιλιάδες πιστοί τη Γέννηση του Θεανθρώπου στην εκκλησία της Γέννησης στη Βηθλεέμ, η οποία σύμφωνα με την παράδοση έχει χτιστεί στη θέση που γεννήθηκε ο Ιησούς. Ο Παλαιστίνιος ηγέτης Μαχμούτ Αμπάς προσευχήθηκε μαζί με τους πιστούς και ευχήθηκε για ειρήνη.


Βατικανό:
Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος τέλεσε τη λειτουργία των Χριστουγέννων στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου. Στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του, το οποίο διαβάστηκε σε 65 γλώσσες, ο Ποντίφικας ευχήθηκε χρόνια πολλά και έκανε έκκληση για ειρήνη.


Μέριλαντ:
Τα τελευταία 25 χρόνια στο Μέριλαντ των Η.Π.Α., ο Αγιος Βασίλης κάνει σκι στα νερά του ποταμού Ποτόμακ. Ετσι και φέτος, εκατοντάδες επισκέπτες είδαν τον Αγιο των Χριστουγέννων να πραγματοποιεί? φιγούρες πάνω στα κύματα.


Πακιστάν:
Φορώντας μια μάσκα του Αγιου Βασίλη, το κοριτσάκι της φωτογραφίας έφερε το χριστουγεννιάτικο πνεύμα στις φτωχογειτονιές του Ισλαμαμπάντ…


Βερολίνο:
Στον καθεδρικό Ναό του Βερολίνου εκατοντάδες πιστοί παρακολούθησαν τη λειτουργία των Χριστουγέννων.


Φανάρι:
Προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου τελέστηκε στο Φανάρι η Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων, την οποία παρακολούθησε πλήθος πιστών. Στο μήνυμά του ο κ. Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση και ζήτησε από τους πιστούς να βοηθήσουν όσο μπορούν τους ανέργους, τους νεόπτωχους, τους αστέγους και τους νέους με τα «ψαλιδισμένα όνειρα», που πλήττει η οικονομική κρίση.


Αφγανιστάν
Βρετανοί στρατιώτες απόλαυσαν το χριστουγεννιάτικο δείπνο στο Αφγανιστάν, μακριά από τις οικογένειές τους.


Σρι Λάνκα:
Στο Κολόμπο της Σρι Λάνκα, ο μικρός της φωτογραφίας εντυπωσιάστηκε από τη φάτνη που στήθηκε για τον εορτασμό των Χριστουγέννων. Η χριστιανική κοινότητα στη χώρα είναι μικρή καθώς επικρατούσα θρησκεία είναι ο Βουδισμός αλλά τα Χριστούγεννα αποτελούν δημοφιλή γιορτή για όλους.


Γάζα:
Χριστούγεννα τρόμου πέρασαν οι πιστοί στη Γάζα, υπό τον φόβο των Ισραηλινών βομβαρδισμών, που έχουν γίνει καθημερινότητα από τις 18 Δεκεμβρίου. Ανήμερα των Χριστουγέννων βομβαρδίστηκαν κεντρικά σημεία της αποκλεισμένης Γάζας και ένας ηλεκτρικός σταθμός με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ρεύμα πολλές περιοχές.


Η.Π.Α.:
Ο  Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ευχήθηκε με τη σύζυγό του χρόνια πολλά και ζήτησε από τους Αμερικανούς να στείλουν τις ευχές τους στα στρατεύματα που βρίσκονται σε αποστολές στο εξωτερικό.


Αυστραλία:
Στην Αυστραλία τα Χριστούγεννα γιορτάζονται στην καρδιά του καλοκαιριού. Σύμφωνα μάλιστα με την παράδοση μετά το χριστουγεννιάτικο γεύμα όλοι πηγαίνουν μια βόλτα στην παραλία ή πάνε για ένα παιχνίδι κρίκετ.


Βενεζουέλα:
Στη Βενεζουέλα ο πρόεδρος Ούγκο Τσάβες κάθισε στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι μαζί με δεκάδες αστέγους,  οι οποίοι επλήγησαν από τις καταρρακτώδεις βροχές.


Νιγηρία:
Αιματηρά ήταν τα Χριστούγεννα στη Νιγηρία, όπου μαίνονται οι θρησκευτικές συγκρούσεις ανάμεσα σε οπλισμένες ομάδες χριστιανών και μουσουλμάνων. Το βράδυ της παραμονής, περισσότεροι από 35 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πόλη Τζος από τα βίαια επεισόδια.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα