Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Battlefield: Bad Company 2 Vietnam

´Ποτέ μη λες ποτέ´. Αυτή η φράση, που οι περισσότεροι έχουμε ακούσει αρκετές φορές στη ζωή μας, μπορεί να ακούγεται απλή αλλά τελικά είναι ιδιαίτερα σοφή. Ακόμα και gamers που είναι φανατικά ταγμένοι υπέρ της single player εμπειρίας ενός τίτλου, είναι πρακτικά αδύνατο να αντισταθούν στη γοητεία και το επίπεδο ολοκλήρωσης που έχει επιτύχει η DICE με το Battlefield: Bad Company 2 Vietnam.
Η εταιρεία ακολουθεί τη σύγχρονη οδό των downloadable -και μάλιστα επί πληρωμή- πακέτων η οποία όσο κι αν δεν ακούγεται ευχάριστο είναι καλοδεχούμενη αφού επεκτείνει ακόμα περισσότερο την αρχική εμπειρία με μια τακτική που δείχνει να κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος. Ακόμα και οι φανατικοί των single player campaign καταφέρνουν να ξεπεράσουν τους αρχικούς ενδοιασμούς τους περί δικτυακών αναμετρήσεων και τελικά να χαθούν στα πανέμορφα και γεμάτα δράση επίπεδα που προσφέρει το συγκεκριμένο expansion. Ωστόσο, μετά από ώρες μαχών, οι παίκτες θα μείνουν με ένα παράπονο εξαιτίας της απουσίας ενός single player campaign. Ακόμα και έτσι όμως, η διασκέδαση θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.
Το Battlefield: Bad Company 2 Vietnam αφορά μόνο το multiplayer mode του τίτλου και ευτυχώς τα πρώτα μηνύματα είναι άκρως θετικά. Έχοντας βάλει τις σωστές βάσεις για την περαιτέρω εξέλιξη του συγκεκριμένου τομέα με την εξαιρετική δουλειά της DICE στο Bad Company 2, το Vietnam καταφέρνει να ανεβάσει τον πήχη σε υψηλότερα επίπεδα.
Η DICE έχει δημιουργήσει τους νέους χάρτες με μοναδική μαεστρία και ο καθένας από αυτούς έχει και ένα διαφορετικό κυρίως θέμα, γεγονός που αναγάγει την όλη εμπειρία σε νέα επίπεδα. Είναι από τις ελάχιστες, ίσως, φορές που ο παίκτης θα νιώσει στον εντονότερο βαθμό πως όντως βρίσκεται στο πεδίο της μάχης. Το ιστορικό πλέον Hill 137 βρίσκεται στην κορυφή όλων των διαθέσιμων χαρτών ξυπνώντας έτσι δυσάρεστες αναμνήσεις από το παρελθόν της ανθρωπότητας. Η βιαιότητα του πολέμου έχει αποτυπωθεί μοναδικά, όπου μέσα σε ένα φλεγόμενο τοπίο, το περιβάλλον σταδιακά αρχίζει να διαλύεται ενώ οι ναπάλμ σκάνε τριγύρω και τα άρματα μάχης δυσκολεύονται να κινηθούν μέσα στη λάσπη. Για ακόμα μια φορά πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει η τακτική και η στρατηγική για να μπορέσεις να επιβιώσεις σε ένα τέτοιο τοπίο, δίνοντας μηδενικές ελπίδες επιβίωσης στους επίδοξους ´John Rambo´. Σε μια εποχή όπου οι διόπτρες ακριβείας ήταν περιορισμένης τεχνολογίας, οι στρατιώτες θα πρέπει να βρεθούν σχετικά κοντά στους αντιπάλους τους και έχοντας επιλέξει τη σωστή κάλυψη, θα είναι σε θέση να τους εξουδετερώσουν. Αυτή είναι και η πλέον εμφανής διαφορά σε σχέση με το Bad Company 2. Το Vietnam είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε οι εξ αποστάσεως αντιπαραθέσεις να μην είναι τόσο έντονες. Οι μάχες σώμα με σώμα έχουν αποτυπωθεί αρκετά πειστικά, αν και οφείλουμε να ομολογήσουμε πως οι σκηνές βίας συνθέτουν μια εμπειρία αποκλειστικά για ενηλίκους.
Η Frostbite Engine συνεχίζει να εντυπωσιάζει αναπαριστώντας τα πάντα μέχρι και την παραμικρή τους λεπτομέρεια. Ο παίκτης πολύ εύκολα θα ξεχάσει πως βρίσκεται σε δικτυακό περιβάλλον, αντιμέτωπος με 23 ακόμα αντιπάλους, τη στιγμή που η κίνηση των χαρακτήρων, η χαμηλή πτήση των ελικοπτέρων Huey, οι εκρήξεις, οι βολές των αρμάτων, το στοιχείο της φωτιάς, η έντονη βλάστηση και πολλά άλλα χαρακτηριστικά αποτυπώνονται με μοναδικό τρόπο. Επίσης, τα τεχνικά προβλήματα απουσιάζουν και τα πάντα δείχνουν να λειτουργούν σαν ένα καλοκουρδισμένο ρολόι.
Αδιαμφισβήτητα ένας τίτλος που δεν πρέπει να λείπει από τους λάτρεις του είδους.

Με πληροφορίες
από GameOver.gr


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα