Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Μάθημα πρώτων βοηθειών

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός προσφέρει και φέτος μαθήματα πρώτων βοηθειών στα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας Χανίων.
Τα μαθήματα έχουν ως  στόχο να τονίσουν τη σπουδαιότητα των πρώτων βοηθειών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης αλλά και στην καθημερινότητα, εκεί όπου η έγκαιρη και σωστή παρέμβαση κάποιου, που γνωρίζει πρώτες βοήθειες, μπορεί να αποτρέψει μια αναπηρία ή να σώσει κάποια ζωή. Η πρώτη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο Κέντρο Παιδικής Δημιουργίας  Παχιανών.
Η βιβλιοθηκονόμος  του Κέντρου, Αργυρώ Κατσιγιαννάκη, δήλωσε ότι ´σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό  Χανίων, πραγματοποιούμε και φέτος, μια σειρά ενημερωτικών μαθημάτων με θέμα τις πρώτες βοήθειες. Τα μαθήματα αυτά  στοχεύουν στην αύξηση της υπευθυνότητας προς την υγεία του ατόμου και της κοινότητας και στην εποικοδομητική συμμετοχή των ατόμων στην κοινωνική ζωή´.
Η κα Κατσιγιαννάκη  πρόσθεσε ακόμα ότι ´καθ? όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς διοργανώνουμε  ποικίλες εκδηλώσεις αλλά η συγκεκριμένη συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των παιδιών´.  
Ο Ιωάννης  Χαριτάκης, αρχηγός του Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών και  Ναυαγοσωστών Ερυθρού Σταυρού Χανίων,  τόνισε  από την πλευρά του ότι ´συνεργαζόμαστε με τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας εδώ και μερικά χρόνια. Στόχος μας είναι να μπορέσουμε να περάσουμε στα παιδιά το νόημα των πρώτων βοηθειών καθώς επίσης να γνωρίσουν -που είναι πολύ  σημαντικό- κάποια βασικά πράγματα πάνω σε αυτό´.
Ο κ. Χαριτάκης υπογράμμισε ότι ´τα παιδιά ανταποκρίνονται θετικά στην ενημέρωση αυτή, ενώ παράλληλα είναι και ένας τρόπος τα παιδιά να πλησιάσουν πιο κοντά στις ιδέες του Ερυθρού Σταυρού, να τις ενστερνιστούν διότι αυτοί θα είναι αύριο εκείνοι, οι οποίοι θα συνεχίσουν το έργο και το πνεύμα του εθελοντισμού´.
Να σημειωθεί ότι ανάλογες επισκέψεις θα πραγματοποιηθούν και στα υπόλοιπα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας των Χανίων. Τα μαθήματα απευθύνονται σε μαθητές των τριών τελευταίων τάξεων του Δημοτικών. Επίσης, το Σώμα του Ερυθρού Σταυρού Χανίων με μεγάλη χαρά θα δεχτεί την πρόσκληση από σχολεία Πρωτοβάθμιας αλλά και Δευτεροβάθμιας Εκπάιδευσης για τη διενέργεια ενημερωτικών μαθημάτων που αφορούν τις πρώτες βοήθειες.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα