Τρίτη, 27 Αυγούστου, 2024

Εξυπηρέτηση Ασφαλισμένων Δημοσίου Χανίων

Σοβαρές προσπάθειες βλέπουμε να καταβάλλει ο υπουργός κ. Λοβέρδος για να βάλει κάποια τάξη στο Σύστημα Υγείας του κράτους. Οι προσπάθειές του αυτές, όμως, φαίνεται ότι είναι δύσκολο να αποδώσουν, αφού ο μηχανισμός που έχει στη διάθεσή του δεν φαίνεται να έχει τη ´διάθεση´ να συμβάλλει σε αυτό!
Ετσι, ενώ μεγάλα ζητήματα, όπως τα χρέη των Νοσοκομείων και άλλα, φαίνεται να μπαίνουν σε κάποιο δρομολόγιο εξυγίανσης άλλες υπηρεσίες, μικρότερης ίσως οικονομικής σημασίας αλλά σημαντικής σπουδαιότητας για την περίθαλψη του κοινού, φαίνεται ότι δεν θέλουν ή αδυνατούν να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων.
Παράδειγμα ο Οργανισμός Ασφαλισμένων Δημοσίου Χανίων, που κάποιοι αρμόδιοι αρέσκονται, φαίνεται, να βλέπουν κάθε μέρα να στοιβάζονται σε διαδρόμους ταλαίπωροι άνθρωποι, πιθανότατα ασθενείς, αναμένοντας τη σειρά τους, όχι για την έγκριση φαρμάκων -εκεί φαίνεται πρόβλημα δεν υπάρχει- αλλά για την αλλαγή του βιβλιαρίου τους, που εξαντλήθηκαν τα φύλλα τους.
Μάθαμε ότι για αλλαγή βιβλιαρίου κάθε μέρα εξυπηρετούνται 40 περιπτώσεις και η ´εξυπηρέτηση´ γίνεται με τη διανομή δελτίων προτεραιότητας, που γίνεται κάθε πρωί στις 8 ακριβώς. Ετσι, όποιοι έχουν φροντίσει να στηθούν εκεί από τα βαθειά χαράματα, για να πάρουν κάποια σειρά μεταξύ τους, μπορεί να έχουν την τύχη να ´εξυπηρετηθούν´, να πάρουν δηλαδή την πολυπόθητη προτεραιότητα! Και όταν, όμως, την πάρουν και πάλι δεν τελείωσαν. Πάλι θα ξαναστηθούν στην αναμονή, διότι, αν χάσουν τη σειρά τους ή θα πάνε τελευταίοι ή? την επόμενη μέρα για νέα προτεραιότητα! Με άλλα λόγια, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να μπουν τρεις φορές στη σειρά, να χάσουν τη μέρα τους και να εύχονται να μην αρρωστήσουν περισσότερο από την ταλαιπωρία. Και αν κάποιος βέβαια δεν μπόρεσε να είναι στις 8 στη διανομή, η απάντηση είναι: Οι προτεραιότητες τελείωσαν. Ελάτε ξανά αύριο!
Διερωτάται, λοιπόν, κανείς, αν υπάρχει κάποιος μέσα σε αυτή την Υπηρεσία, που ενδεχόμενα λαμβάνει και επίδομα θέσης, που να μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα; Ή μήπως πρέπει να έρθει ο κ. Λοβέρδος να το λύσει;

Ε.Α.Π.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα