Τρίτη, 27 Αυγούστου, 2024

Τρίτος Παγκόσμιος

Κανείς στην Ευρώπη δεν αμφιβάλλει ότι η Γερμανία καθορίζει τη μοίρα της Ε.Ε. Εκείνη χρειάζεται να συμφωνήσει για να στηθεί ο μηχανισμός στήριξης των αδύναμων Οικονομικά χωρών του νότου, τον οποίο πρέπει να ενισχύσει με πόρους.
Οπως γράφει το Spiegel, αυτό δεν θα γίνει χωρίς ανταλλάγματα. Οι όροι που βάζουν οι Γερμανοί ως αντιστάθμισμα, θα έχουν ιδιαίτερα επώδυνες επιπτώσεις για τις χώρες του Νότου, οι οποίες θα απαιτηθεί να συντονίσουν τις φορολογικές, εργασιακές και ασφαλιστικές πολιτικές τους, ενσωματώνοντας στα εθνικά τους Συντάγματα όρους για τον περιορισμό των ελλειμμάτων. Ομως αν, για παράδειγμα γράφει ο Γιάννης Παντελάκης στην «Ελευθεροτυπία», εφαρμοστεί ένας ενιαίος φορολογικός συντελεστής στις χώρες της Ε.Ε., τότε αυτόματα η Ιρλανδία και η Κύπρος θα πάψουν να είναι φορολογικοί άρα και επενδυτικοί παράδεισοι.
Ταυτόχρονα η απομάκρυνση του ορίου συνταξιοδότησης στα 67, όπως επιμένει τις τελευταίες ημέρες ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών και άλλες σαρωτικές και βάρβαρες ρυθμίσεις, με τις οποίες όλοι οι λαοί της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα προσαρμοστούν στις απαιτήσεις των Γερμανών, θα χαμηλώσουν το επίπεδο ζωής σε επίπεδα προγενέστερα αυτών των δεκαετιών του ?50 και του ?60. Η Γερμανία με άλλα λόγια θα κέρδιζε τον Τρίτο Παγκόσμιο πόλεμο, χωρίς να χύσει ούτε στάλα αίμα ουδείς πολίτης της. Ο,τι αίμα θα χυθεί θα είναι από όσο αφήσουν στους αδύναμους του νότου τα οικονομικά βαμπίρ του βορρά.
ΑΕΣ


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα