Ως ανεξάρτητο κράτος εμφανίζεται η Κρήτη στην ιστοσελίδα της γαλλικής κατασκευαστικής εταιρείας ´Quinette Gallay´ προκαλώντας το κοινό αίσθημα λίγες μόλις μέρες μετά το διαφημιστικό σποτ εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, στο οποίο ´κυμάτιζε´ η σημαία της Κρητικής Πολιτείας.
Στο περιστατικό που έφερε στην επιφάνεια ο δημοσιογράφος Κώστας Χαρδαβέλας, η γαλλική εταιρεία η οποία ασχολείται με την κατασκευή και διαμόρφωση θεατρικών χώρων και σινεμά, αναφέρει την Κρήτη ως ξεχωριστό κράτος από την Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, στην ιστοσελίδα www.quinette.fe και στην ενότητα ´references´, στην οποία προβάλλονται τα έργα στα οποία συμμετείχε η εταιρεία, παρουσιάζεται μια λίστα χωρών στην οποία η Κρήτη εμφανίζεται ως ξεχωριστό κράτος από την Ελλάδα.
Στο συγκεκριμένο 20σέλιδο έντυπο, η εταιρεία αναφέρει ότι στην Κρήτη είχε συμμετοχή στη διαμόρφωση των χώρων σε τρεις κινηματογράφους του Ηρακλείου και στο πλοίο ´Βιτσέντζος Κορνάρος´. Σε ξεχωριστή σελίδα, παρουσιάζονται εργασίες που έχει κάνει η εν λόγω εταιρεία σε κινηματόγραφους και πολυχώρους στην Ελλάδα.
ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ
Είναι το δεύτερο περιστατικό στο οποίο γίνεται αναφορά σε ανεξαρτησία του νησιού καθώς τον περασμένο μήνα, θύελλα αντιδράσεων είχε προκαλέσει η διαφήμιση της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Vodafone, στην οποία εμφανιζόταν η σημαία της Κρητικής Πολιτείας να? κοσμεί το γραφείο τουριστικού πράκτορα. Η Vodafone μετά από σωρεία διαμαρτυριών που προκλήθηκαν από τη διαφήμισή της, αναγκάστηκε να επεξεργαστεί το διαφημιστικό σποτ και να αφαιρέσει τη σημαία. Εύλογη είναι η ανησυχία που προκαλούν τα περιστατικά αυτά καθώς συνεχίζει να συντηρείται η φημολογία περί δήθεν δημοψηφίσματος το 2012 για ανεξαρτησία του νησιού. Επανειλημμένως επιστήμονες και φορείς έχουν διαψεύσει τη φημολογία αυτή επισημαίνοντας ότι δεν τίθεται θέμα δημοψηφίσματος.
ΑΝΑΓΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Τα τελευταία χρόνια, η ιδέα της ανεξαρτησίας της νήσου βρίσκει υποστηρικτές σε νεαρές ηλικίες και κυρίως στην ανατολική Κρήτη. Αυτοκόλλητα με τη σημαία της Κρητικής Πολιτείας ´κοσμούν´ οχήματα, ακόμα και σχολικές τσάντες προπαγανδίζοντας (ενδεχομένως εν αγνοία τους) την ιδέα της αυτονόμησης του νησιού.
Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι, τον Νοέμβρη του 2007, νεαροί από τα Μάλια είχαν αναρτήσει στο Παγκρήτιο Στάδιο μια τεράστια σημαία της Κρητικής Πολιτείας πριν την έναρξη της διεξαγωγής του τελικού Κυπέλλου ΕΠΣΗ.
Μια μέρα αργότερα, μαθητές σχολείου από το Ηράκλειο είχαν επισκεφθεί το ελληνικό Κοινοβούλιο φορώντας μπλούζες με στάμπα τη σημαία της Κρητικής Πολιτείας.
Γεγονότα όπως τα παραπάνω αναδεικνύουν την έλλειψη ενημέρωσης των νέων ανθρώπων, οι οποίοι θεωρούν τη συγκεκριμένη σημαία ως σύμβολο ´ανεξαρτησίας´.
Η σημαία της Κρητικής Πολιτείας βασίζονταν σε μια παραλλαγή της ελληνικής σημαίας του 1822. Τα τρία γαλάζια τεταρτημόρια, συμβόλιζαν τη χριστιανική – ελληνική πλειοψηφία που κατοικούσε στο νησί. Το πάνω αριστερό, όμως, από τα τεταρτημόρια (με κόκκινο χρώμα και ένα αστέρι στη μέση) συμβόλιζε την υψηλή επικυριαρχία του Σουλτάνου στο νησί και όχι έτσι απλά τη μουσουλμανική – τουρκική μειονότητα ή ´το κρητικό αίμα που χύθηκε στους αγώνες´, όπως ψευδώς διαδίδεται. Επιπλέον, η συγκεκριμένη σημαία δεν αποτέλεσε ποτέ επαναστατικό σύμβολο των Κρητών αλλά ήταν μια επινόηση των Μεγάλων Δυνάμεων και του Σουλτάνου, μετά από απαίτηση του οποίου μπήκε και το αστέρι πάνω της.
Ποιό είναι το πρόβλημα ;
Όλα αρχίζουν από το Αθηναϊκό κράτος που βάζει την αστυνομία να φέρεται σαν στρατός κατοχής στους Κρητικούς !
ΩΣ ΙΔΕΑ ΚΑΛΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ.ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ.Η ΚΡΗΤΗ ΕΧΕΙ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΜΥΑΛΑ ,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ,ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ ΟΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΙ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ,ΣΕ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΟΠΟΤΕ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ”ΒΑΡΥΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ”ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ,ΛΟΓΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ,ΛΑΘΟΣ.Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ,ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΝΑ ΘΙΓΟΝΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ