Τρίτη, 27 Αυγούστου, 2024

Χανιώτικες στιγμές…

– ΕΝΑ ΑΠΟ τα σημεία των καιρών, που ανεπαισθήτως γίνονται μια οικτρά πραγματικότητα, είναι ότι, όπου κλείνει ένα χανιώτικο κατάστημα, στη θέση του ανοίγει ένα κινέζικο, με ενδεικτικό σήμα τα? κόκκινα φανάρια (φωτ. 1). Μάλλον οι Κινέζοι ήρθαν για να κάτσουν, όπως και το Μνημόνιο?


– ΚΑΛΑΙΣΘΗΤΟ, χρηστικό και πανέμορφο το Ημερολόγιο 2011 των Δασκάλων και Νηπιαγωγών του Νομού Χανίων (φωτ. 2). Με συλλογικό «όραμα», μικροαφηγήσεις για παιδιά, με καταγραμμένα τα δικαιώματα του παιδιού κ.λπ., το ημερολόγιο αυτό έρχεται να προστεθεί στα εξίσου ενδιαφέροντα προηγούμενα. Αλλη μια ευχάριστη έκπληξη!


– ΣΤΙΣ 29 του περασμένου μήνα οι πάντα γοητευτικές και σφύζουσες από νεανικό παλμό και ενδιαφέροντα θέματα «Διαδρομές» (εβδομαδιαίο ένθετο τεύχος των ´Χανιώτικων νέων´, σε επιμέλεια Ελιας Κουμή), είχαν μικρό, αλλά μεστό αφιέρωμα στα «συνθήματα – φωνές» των τοίχων? Υπάρχουν, όμως, και τα γκράφιτι (φωτ. 3), τα οποία βρίσκουν άφθονες? επιφάνειες έκφρασης στο πάρκο «Ειρήνης και Φιλίας των Λαών». Οι ανώνυμοι? γκραφιτάδες αποδεικνύονται ευαίσθητοι και ευφάνταστοι καλλιτέχνες και μακάρι να υπήρχε κάποιος ειδικός χώρος, ώστε να έκαναν πιο αισθητή την καλλιτεχνική τους παρουσία, με μια έκθεση.

Στ.Γ.Κ


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα