Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Ενδιαφέρον για το έργο του Ελευθερίου Βενιζέλου

´Είναι η πολλοστή φορά που οι Φίλοι του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» συγκεντρώνονται για να δηλώσουν και να εκφράσουν την αγάπη, τη στήριξη και τη συμπαράστασή τους´, τόνισε σε δήλωσή του ο γενικός διευθυντής του  Ιδρύματος, Νίκος Παπαδάκης, κατά τη διάρκεια  εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ, σε κοσμικό κέντρο της πόλης μας, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του Εθνικού Ιδρύματος. Παράλληλα στην εκδήλωση έγινε και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.
Ο κ. Παπαδάκης συμπλήρωσε επίσης ότι ´είναι μια συμπαράσταση που το Ιδρυμα την έχει ανάγκη προκειμένου να εξυπηρετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους σκοπούς του´, ενώ πρόσθεσε ότι ´η ιδέα της δημιουργίας του Ιδρύματος  ξεκίνησε από τα Χανιά με  συλλογική προσπάθεια και με τη  συλλογική στήριξη μέσω των φίλων που υπάρχουν στην πόλη μας. Σταδιακά αυτή η προσπάθεια εξαπλώνεται σε όλη τη χώρα. Υπάρχουν αιτήματα να δημιουργηθούν Σύλλογοι Φίλων του Ιδρύματος σχεδόν σε όλη τη χώρα. Είναι μια εκπληκτική ανταπόκριση, μία απήχηση που υπάρχει και που μας δημιουργεί περαιτέρω υποχρεώσεις´.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι ´την περασμένη χρονιά το Ιδρυμα ανταποκρινόμενο σε αυτές τις πιεστικές, επιτρέψτε μου να πω, εκκλήσεις,  δημιούργησε δύο παραρτήματα. Ενα στη Μακεδονία, για ιστορικούς λόγους, με έδρα την Αξιούπολη (Σκρα). Το δεύτερο παράρτημα
ιδρύθηκε πρόσφατα στην Αττική. Και τα δύο αυτά παραρτήματα έχουν ως στόχο και σκοπό να διαδώσουν τις ιδέες του Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος». Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι όλη αυτή η προσπάθεια είναι ταυτόχρονα μία επιβεβαίωση και αναγνώριση του έργου που επιτελεί το Ιδρυμα. Θεωρούμε ότι αυτές οι προσπάθειες πρέπει να στηριχθούν διότι το Ιδρυμα τις έχει ανάγκη´.
Ο κ. Παπαδάκης κατέληξε λέγοντας ότι ´στις εποχές που ζούμε το έργο που επιτελεί το Ιδρυμα πρέπει πρωτίστως να έχει σημαντικούς οικονομικούς πόρους. Αν λάβουμε υπ? όψιν τα παραδείγματα μεγάλων Ιδρυμάτων του εξωτερικού, όπου το κράτος είναι αυτό που στηρίζει σχεδόν αποκλειστικά τις προσπάθειες αυτές, θεωρούμε ότι επιπλέον η συμμετοχή φορέων – φίλων προσκείμενων προς το Ιδρυμα είναι απαραίτητη για να συμπληρώσει σε δύσκολες εποχές τις δυσκολίες που έχει το κράτος´.
Από την πλευρά του ο   πρόεδρος του Συλλόγου ´Φίλοι του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος»´, Γιώργος Πισσαδάκης, δήλωσε ότι ´το Ιδρυμα, το οποίο έχει ιδρυθεί στα Χανιά προ δεκαετίας, έχει αναπτύξει μια σπουδαία δραστηριότητα, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Είναι, λοιπόν, άξιοι συγχαρητηρίων η διεύθυνση του Ιδρύματος και όσοι αγωνίζονται γι? αυτό´.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα