Τρίτη, 27 Αυγούστου, 2024

Υπερίσχυση της αγάπης ή μήπως…;

ΤΑ ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΑ κρούσματα εγκληματικότητας, δυστυχώς, καλύπτουν κάθε άλλη είδηση, σχετική με τις ανθρώπινες σχέσεις. Ετσι, μια πρόσφατη οικογενειακή τραγωδία στο Ηράκλειο που πέρασε απαρατήρητη, είναι συγκλονιστική:
«Ένας 43χρονος υιός ξυλοκοπούσε τους δύο ηλικιωμένους γονείς του, χωρίς όμως οι ίδιοι να θέλουν να τον καταγγείλουν στην Αστυνομία! Κι αυτό, για να μην υπάρξουν κυρώσεις εις βάρος του! Ο 43χρονος άνδρας (ο οποίος στο παρελθόν ήταν χρήστης ναρκωτικών) όντας άνεργος καιρό διέμενε με τους γονείς του και -σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε αργότερα ο ίδιος ο 75χρονος πατέρας του- τους είχε αρκετές φορές στο παρελθόν χτυπήσει. Ειδικά, η μητέρα του δράστη, δεν ήθελε σε καμιά περίπτωση να καταγγελθεί η συμπεριφορά του παιδιού της».

ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ τραγικές περιπτώσεις τι κυριαρχεί, άραγε; Μια παθητική -ίσως και υπερβολική- αγάπη των γονιών ή μήπως ο φόβος διασυρμού της οικογένειας; Μήπως πάλι υπάρχει ο φόβος για επανάληψη της βίας και μάλιστα σε σκληρότερη μορφή; Η  έννοια της «αντιπελάργησης» (= φροντίδας των παιδιών προς τους ηλικιωμένους γονείς τους, όπως κάνουν οι πελαργοί) την οποία έθιξε (προχθές, στον δημοσιογράφο των Χ.Ν. κ. Γ. Γεωργακάκη) πολύ εύστοχα η κα Μ. Τζανακάκη – Μελισσάρη (επιστημονική υπεύθυνη Κ.Η. Ασθενών Νόσου Αλτσχάιμερ Χανίων) είναι μάλλον άγνωστη για τα περισσότερα ανθρώπινα όντα της εποχής μας. Τι να πούμε;
Στ.Γ.Κ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα