Τρίτη, 27 Αυγούστου, 2024

Δαπάνη εγκαταστάσεων άχρηστη

Από χρόνια αγοράσθηκαν και εγκαταστάθηκαν σε μεγάλα σχετικά λιμανάκια του Νομού μας κάποιοι μεγάλοι σύγχρονης τεχνολογίας γερανοί προφανώς για την ανέλκυση ή καθέλκυση σκαφών κ.λπ.
Από περιέργεια ερώτησα σε μερικά από τα λιμάνια, όπως και στο ενετικό της πόλης μας και με βεβαίωσαν ότι ποτέ δεν λειτούργησαν διότι δεν βρίσκουν… χειριστές.
Απορίας άξιον είναι πως πριν από την αγορά δεν σχεδιάστηκε ο τρόπος με τον οποίο θα λειτουργήσουν και με ποιο προσωπικό και γιατί πετάχθηκαν τόσα χρήματα. Αν πληρώθηκαν από ´κονδύλια´ της Ε.Ε. που θα ?πρεπε να ´μη χαθούν´, αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία διότι όποιος και αν πληρώνει κάτι που δεν χρησιμοποιείται δεν παύει να έχει πετάξει τα λεφτά του.
Μήπως θα ήταν δυνατόν να πληρώνεται έστω λίγες ώρες την εβδομάδα, ιδίως το καλοκαίρι, κάποιος χειριστής και να υπάρχει πινακίδα με τις ημέρες και ώρες που θα γίνεται αυτό;
Μήπως θα ήταν δυνατόν να προσληφθεί ένας χειριστής που να εργάζεται με πρόγραμμα κάθε ημέρα και σε έναν γερανό από αυτούς;
Ο γράφων δεν είναι ειδικός για να λύσει το πρόβλημα αλλά μόνο μένει με πολλά ερωτηματικά.
Τέτοιοι γερανοί έχουν εγκατασταθεί στο ενετικό μας λιμάνι, σε αυτό της Νέας Χώρας, στην Κίσαμο, Παλαιόχωρα, Χώρα Σφακίων, Γεωργιούπολη και δεν γνωρίζω αν και αλλού. Αυτό μάλιστα στο ενετικό λιμάνι προσβάλλει την εμφάνιση του χώρου.
Α.Π.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα