Τρίτη, 27 Αυγούστου, 2024

Ποιος δημιούργησε το έλλειμμα;

Ο  κ. ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ της κυβέρνησης, Θεοδ. Πάγκαλος, λέει μεν αλήθειες, αλλά θέλει πάντα να τις «μοιραζόμαστε εξίσου». Επιμένει στο «μαζί τα φάγαμε» προσθέτοντας τώρα και το «ατομικά ή συλλογικά»!
Προς επίρρωση δε του συλλογισμού του δήλωσε στον Ρ/Σ «ΒΗΜΑ Fm» (19/2), σχετικά με τη συ?βολή της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στα δη?οσιονο?ικά της χώρας: «Οταν παίρνει τα δώρα και τα ?παξίσια από την εργοδοσία και την κυβέρνηση, το σω?ατείο αυτό δημιουργεί ?ια περαιτέρω τρύπα στο έλλει??α. Ετσι δημιουργήθηκε το έλλει??α, ?ε υπερβολικές δαπάνες και όχι επαρκή έσοδα».

ΑΥΤΟ που δεν αντιλαμβανόμαστε είναι γιατί να δίνονταν -ή μήπως δίνονται ακόμη;- αυτά «τα δώρα και τα μπαξίσια». Κι αφού δίνονται για ποιον λόγο να μη τα? παίρνουν οι άλλοι; Μήπως, αυτό το αλισβερίσι κυβέρνησης – συνδικαλιστών δεν γινόταν για να τα «έχουν καλά» οι δυο τους, για να μη μας κατεβάζουν τον «διακόπτη» οι εργατοπατέρες της ΔΕΗ; Ή, μήπως δεν κατέβαζαν οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ τον διακόπτη σε κάθε απεργία τους για να συνεχίζεται αυτή η ρουσφετολογική εισοδηματική πολιτική υπέρ τους;

ΤΕΛΙΚΑ ποιος φταίει για τον φαύλο κύκλο «των δώρων και των μπαξισιών»; Οι συνδικαλιστές ή το πολιτικό σύστημα που ήθελε και τον σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη, εις βάρος ημών των δύσμοιρων μισθωτών και συνταξιούχων; Που αγόγγυστα γινόμασταν -και γινόμαστε ή θα γίνουμε- ο σάκος του μποξ κυβέρνησης – συνδικαλιστών, αλλά και οι δέκτες των απανωτών αυξήσεων; Όχι κύριε Πάγκαλε! «Μαζί τα φάγατε» και μάλιστα «συλλογικά»!
Στ.Γ.Κ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα