Τρίτη, 27 Αυγούστου, 2024

Υποβαθμισμένη η περιοχή γύρω από την Αγία Αικατερίνη της Νέας Χώρας

Ενας μεγαλοπρεπής Ναός ξεκίνησε να χτίζεται από πιστούς της περιοχής Νέας Χώρας πριν από πολλά χρόνια. Ο Ναός της Αγίας Αικατερίνης ήδη έχει φθάσει στην τελευταία φάση του και γι? αυτό αξίζουν συγχαρητήρια οι άνθρωποι της Επιτροπής Ανέγερσης. Μάλιστα, νομίζω ότι έχει γίνει και Ενορία. Η περιοχή, όμως, γύρω απ? αυτό το σημείο δυστυχώς δεν οικοδομήθηκε με κάποιο χωροταξικό σχέδιο και έτσι δημιουργήθηκε μια απαράδεκτη κατάσταση, όταν, π.χ. λόγω της στενότητας του δρόμου, το ένα όχημα φρακάρει με κάποιο άλλο. Η νοοτροπία αυτή, που δυστυχώς υπάρχει και σε τουριστικούς οικισμούς όπως ο Σταυρός, η Αγία Μαρίνα κ.λπ. είναι ακατανόητη. Επίσης, η μεγάλη πλατεία γύρω από τον παραπάνω Ναό είναι καλυμμένη, σε μεγάλο μέρος εδώ και χρόνια, από την ξυλεία των καλουπιών ανέγερσης και παλιά υλικά, ενώ θα ήταν δυνατόν και με τη βοήθεια του Δήμου Χανίων, να αποτελεί μια εστία πρασίνου και ομορφιάς και ένα μέρος της πάρκινγκ.
Ακόμη, αν προσπαθήσεις να απεγκλωβιστείς από την περιοχή με όχημα θα δυσκολευτείς.
Ενας δρόμος με πινακίδα Ι. Μουστεράκη, τουλάχιστον μέχρι προ ημερών, ήταν αδιάβατος από τις μεγάλες λακκούβες γεμάτες νερό.
Αλλος κοντινός, αυτός της Καντάνου, στο νότιο τμήμα του είναι αδιέξοδος χωρίς να έχει το ανάλογο οδικό σήμα και σε ένα σημείο του κάτοικος έχει φυτέψει μποστάνι ως τη μέση του δρόμου.

Α.Π.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα