Τρίτη, 27 Αυγούστου, 2024

Το μπουρλότο

ΜΟΝΑΧΙΚΟΣ  περιπατητής, τελικά, στην πολιτική κονίστρα, ο κ. Αλέκος Αλαβάνος έχει το ελεύθερο -εκ του ασφαλούς ως μέλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης- να προτρέπει και να μας υποδεικνύει τι να κάνουμε, ως λαός! Δικαίωμά του φυσικά, όπως και δικαίωμα του κάθε Ελληνα πολίτη σ? αυτή τη χώρα (ευτυχώς έχουμε ακόμη το δημοκρατικό δικαίωμα του «εκφράζεσθαι») είναι να μιλήσει, να αγανακτήσει, να γράψει, να απεργήσει, να διαμαρτυρηθεί, να φωνάξει ή απλά να κάνει υπομονή -όπως ο ίδιος κρίνει.
ΑΛΛΟ το ένα, όμως, κι άλλο το άλλο: το να παρακινείς με εμπρηστικές δηλώσεις και να λες ότι «Το Κάιρο έχει την πλατεία Ταχρίρ (=Ελευθερίας) και η Αθήνα την Πλατεία Συντάγματος» παραπέμποντας έτσι τον λαό σε εξέγερση εξομοιώνοντας τα όσα συμβαίνουν στις χώρες της Β. Αφρικής με την Ελλάδα, νομίζουμε πως αποτελεί ένα καθαρά ψηφοθηρικό πυροτέχνημα. Και βέβαια να απεργήσουμε. Και βέβαια να δείξουμε την οργή και την αγανάκτησή μας εναντίον της κυβέρνησης και της τρόικας. Όμως, υπάρχουν και όρια?
ΣΤΟ κάτω – κάτω, ο ίδιος ο κ. Αλαβάνος (αρχηγός του «Μετώπου»), δεν υπήρξε, ως παλαιός πολιτικός, μέρος του όλου προβλήματος που μας βασανίζει εδώ κι έναν χρόνο ασφυκτικά; Κατέβασε ποτέ, όσο ήταν πρόεδρος στον ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ, τον λαό «του» στους δρόμους εναντίον της διαφθοράς των ίδιων των βουλευτών της Βουλής στην οποία ανήκε; Ή, μήπως το θέμα αυτό είναι… έτερον εκάτερον;


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

2 Comments

  1. Γιατί δεν λέγονται τα πράγματα με το όνομα τους: Ο Αλαβάνος είναι ένας από πολούς επικίνδυνους τρελούς αυτής της χώρας που θέλουν να διαλύσουν αυτή τη χώρα, στην οποία ακόμα και στην μεγαλύτερη της κρίση η ζωή είναι απειρες φορές πιο αξιόλογη από σε όποια αλλα καθεστώτα, και να την αντικαταστήσουν άραγε με τι!!
    Πόσο χαζός και ανιστόρητος πρέπει να είναι κανείς για να μην καταλαβαίνει ότι άκρα Αριστερά σημαίνει δικτατορία και μιζέρια, την ταφόπλακα της ανθρώπινης ζωης…

  2. Κάποιοι, αμετανόητοι υποστηρικτές της αναταραχής, όπως ο κύριος Αλαβάνος, ντυμένοι με ένδυμα Κασσάνδρας, επιδιώκουν να προκαλέσουν ,να προβληθούν ,αρνητικά έστω, εκτοξεύοντας τις αγαπημένες τους καταστροφολάγνες ..παρόλες…Ειδικά ο προαναφερόμενος, επιμένει να εξαργυρώσει την άκαρπη θητεία του στα αριστερά έδρανα, εμφανιζόμενος στον ρόλο του μελλοντολόγου-καταστροφολόγου όπου και διαπρέπει..Συγχαρητήρια, λοιπόν, κύριε Αλαβάνε! κάνετε ακριβώς αυτό που κάθε μισέλληνας θα έκανε στην δεδομένη κρίσιμη στιγμή της χώρας- Προσδιορίζετε με ακρίβεια τον τόπο του εγκλήματος,για να μην γίνει…λάθος.. Πλατεία Συντάγματος, είπατε; .Τί ώρα λοιπόν, κύριέ μου θα τελεστεί το έγκλημα…καί ποιός θα είναι ο χορηγός της εκδήλωσης: θέλετε ν” ανακηρύξουμε εσάς, που τόχετε .. άχτι απ” ότι φαίνεται ,να δικαιωθείτε; Ομως, λυπάμαι για σας, δεν θα χρειαστεί χορηγός επανάστασης, καταλαβαίνετε, δεν συμφωνούν οι υπόλοιποι..Ακυρον !

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα