Τρίτη, 27 Αυγούστου, 2024

Η κόπωση

Η ΚΟΠΩΣΗ είναι ένα σύμπτωμα που πλήττει το σώμα ή την ψυχή ενός ατόμου, μετά από υπερβολική καταπόνηση. Πλήττει εξίσου το «σώμα» της κυβέρνησης, αλλά και την «ψυχή» του λαού, όπως συμβαίνει με εμάς? Ποτέ μέχρι τώρα, καμιά κυβέρνηση στη χώρα δεν εξουθένωσε σε τέτοιο βαθμό -σε βάθος και πλάτος- τα μικρά και μεσαία εισοδήματα, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, τους μικρέμπορους και τους εργαζομένους. Εν ονόματι της αναμενόμενης? ανάπτυξης, δεν εγγίζει την τσέπη των μεγαλοεπιχειρηματιών, των βιομηχάνων, μεγαλοεισοδηματιών κ.λπ., προκαλώντας έτσι την οργή του κόσμου. Εξάλλου, ποτέ καμιά κυβέρνηση, δεν αφαίρεσε με τόσο βίαιο τρόπο τις ελπίδες και τα όνειρα των νέων ανθρώπων για το μέλλον τους.

Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ του κόσμου από την ακολουθούμενη πολιτική της κυβέρνησης είναι φανερή. Και, παρά τις ομολογουμένως υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλει το κυβερνητικό κλιμάκιο για μια στοιχειώδη διόρθωση των μέχρι σήμερα κακώς κειμένων, τα αποτελέσματα είναι μάλλον πενιχρά. Η απόγνωση επιτείνεται, η ανεργία αυξάνεται, η ακρίβεια καλπάζει, η πάταξη της φοροδιαφυγής είναι χλομή, ο κοινωνικός ιστός διαλύεται, οι νέοι μεταναστεύουν? Ούτε μάλιστα φαίνονται στον ορίζοντα σημάδια αναστροφής της κατάστασης? Η έννοια της «παρατεταμένης» μεν, αλλά αναποτελεσματικής, προσπάθειας, όπως και της «παρατεταμένης» ανοχής του λαού στα σκληρότατα μέτρα, επόμενο είναι να προκαλούν κόπωση στους πάντες. Και φυσικά, μετά την οργή, τον θυμό, τη μελαγχολία, το επόμενο στάδιο -το γνωρίζουν πολύ καλά οι κυβερνώντες- είναι το στάδιο της ανατροπής?

ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ που δεν είναι σε θέση, με τα τόσο σκληρά μέτρα που πήρε μέχρι τώρα σε βάρος των μεσαίων εισοδημάτων, να πείθει για τη μη πραγματοποίηση  ή να ανακόπτει κάθε αντικοινωνική εκβιαστική απεργία ορισμένων κλάδων ή κοινωνικά ευνοημένων ομάδων/λόμπι στη Βουλή, σημαίνει ή ότι δεν έχει πια τη δύναμη να αντιπαρατεθεί ή έχει κουραστεί! Αν συμβαίνει το τελευταίο, η μόνη λύση που της απομένει είναι να «ανασχηματίσει εαυτήν» προσδίδοντας νέο αέρα στην πολιτική της, ή να προσφύγει στην ετυμηγορία του λαού?
Στ.Γ.Κ., stcloris@yahoo.gr  


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα