Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα

Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και σε πολλές περιπτώσεις καθολική, ενώ δεν έλειψαν για ακόμη μια φορά τα επεισόδια ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΣΕΕ, το ποσοστό συμμετοχής στα διυλιστήρια, τα ναυπηγεία, τα πλοία, τις μεταφορές, τα λιμάνια, τη Χαλυβουργία, την Coca Cola και την οικοδομή έφθασε το 100%, ενώ στις Τράπεζες τη ΔΕΗ τον ΟΤΕ τα ΕΛΤΑ και την ΕΥΔΑΠ ξεπέρασε το 90%.
Η συγκέντρωση των συνδικάτων ξεκίνησε στις 11 το πρωί της Τετάρτης στο Πεδίον του Άρεως, ενώ την ίδια ώρα στην Ομόνοια πραγματοποιούσε χωριστή συγκέντρωση το ΠΑΜΕ.  

Επεισόδια και ένταση

Μετά τις συγκεντρώσεις χιλιάδες κόσμου, (περισσότερες από 50.000 κατά τους διοργανωτές, 30.000 κατά την Αστυνομία), πορεύτηκαν προς τη Βουλή. Λίγο αργότερα και ενώ ο κύριος όγκος της πορείας έφθανε στο Σύνταγμα, ομάδα νεαρών επιτέθηκε, με πέτρες ξύλα και βόμβες μολότοφ, στην αστυνομική δύναμη που βρισκόταν μπροστά στο κτήριο του Υπουργείου Οικονομικών.
Ανδρας της ομάδας ´Δέλτα´ τυλίχθηκε στις φλόγες από βόμβα μολότοφ που δέχθηκε, αφού νωρίτερα είχε χτυπήσει με τη μηχανή του έναν διαδηλωτή. Η Αστυνομία απάντησε με βομβίδες κρότου λάμψης και εκτεταμένη χρήση χημικών σε όλη την πλατεία Συντάγματος.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, έγιναν συνολικά 29 προσαγωγές και εννέα συλλήψεις. Ένας εκ των συλληφθέντων έφερε επάνω του τσεκούρι και ένα τόξο και εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα