Τρίτη, 27 Αυγούστου, 2024

Αμορτισέρ

Την περασμένη Τρίτη το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο «ΕΕΑG», όπως αποκαλείται ομάδα οικονομολόγων περί τον πρόεδρο του Οικονομικού Ινστιτούτου του Μονάχου ifo, Χανς Βέρνερ Ζιν, είχε προτείνει για την Ελλάδα είτε την επιστροφή στη δραχμή είτε δραστική περικοπή σε ευρεία κλίμακα μισθών και αποδοχών. Το ενδεχόμενο αυτό, ιδιαίτερα της επιστροφής στη δραχμή το απέρριψε? μετά βδελυγμίας (που θα λέγανε κάποτε) ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε, διότι «πιθανή έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα σήμαινε ισχυρή ανατίμηση του ευρώ που θα είχε ως συνέπεια καταβαράθρωση των γερμανικών εξαγωγών και ´ντόμινο´ επιπτώσεων στις ευρωπαϊκές οικονομίες. Δεν μπορώ να αναλάβω τέτοια ευθύνη», ανέφερε.
Η έστω και «προσωρινή» δυνατότητα εξόδου ενός κράτους – μέλους από την Ευρωζώνη, συνέχισε ο Β. Σόιμπλε, μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό ´Focus´, θα αποτελούσε την αρχή του τέλους για το ενιαίο νόμισμα, τονίζοντας ότι τα γερμανικά κεφάλαια, τα οποία μέσω δανείων διοχετεύονται στις πιο αδύναμες χώρες, είναι «επένδυση στο ευρώ».
Δηλαδή, να συμπεράνω εγώ ο αφελής ότι, δεν τους συμφέρει να λύσουμε τα οικονομικά μας προβλήματα για να μην εξαρτώμεθα από τα δάνεια της κας Μέρκελ και του ΔΝΤ, αλλά μας κρατούν σε κατάσταση ημιπτώχευσης για να διατηρούν χαμηλά και σε συμφέροντα γι? αυτούς επίπεδα την ισοτιμία του ευρώ; Μας έχουν για αμορτισέρ τους με δικά μας έξοδα. Οχι σιγά που θα μας ψυχοπονιόντουσαν.
ΑΕΣ


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα