Τετάρτη, 28 Αυγούστου, 2024

Μηνύματα αισιοδοξίας από τους Ελληνες της Μικρασίας

Να παραδειγματιστούν από τους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας, που κατάφεραν να ορθοποδήσουν παρά τις δυσκολίες, κάλεσε τους σημερινούς Ελληνες ο κ. Σαράντος Καργάκος.
Ο γνωστός φιλόλογος βρέθηκε χθες το απόγευμα στον Ναό του Aγ. Νικολάου στο Μεϊντάνι της Χαλέπας, όπου και μίλησε με θέμα  ´Προσφυγιά από το δράμα στο θαύμα´.
´Στόχος της ομιλίας μου είναι να μεταφέρω ένα μήνυμα αισιοδοξίας σε μια εποχή που ο ελληνικός λαός έχει καταληφθεί από μελαγχολία εξαιτίας της τεχνητής ή πραγματικής κρίσης, η οποία μας δέρνει και μας παραδέρνει´, ανέφερε μιλώντας στους δημοσιογράφους.
Ο φιλόλογος επισήμανε πως ´οι πρόσφυγες όταν ήλθαν στην Ελλάδα και ήταν 1.5 εκατ. περίπου, ήλθαν με σπασμένα τα φτερά. Μερικοί μόνο τα εικονίσματα κατάφεραν να φέρουν και κάποια τιμαλφή. Και όμως σε μια πενταετία άρχισαν όχι μόνο να ριζοβολούν αλλά και να καρποφορούν. Οι άνθρωποι αυτοί έδωσαν δύναμη από τη δική τους, έτσι ώστε η Ελλάδα να καλύψει σε μια 10ετία τα πληθυσμιακά και οικονομικά της κενά´.
Απευθυνόμενος στον σημερινό Ελληνα ´που έχει βάλει το κεφάλι κάτω θέλω να πω ότι φουρτούνες πολύ μεγαλύτερες περάσαμε πολλές, μπορούμε να περάσουμε και αυτήν αν αποφασίσουμε να εργαστούμε σκληρά, όπως εργάστηκαν οι πατέρες μας σε μια παλιότερη εποχή´, ανέφερε ο κ. Καργάκος.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα