Τετάρτη, 28 Αυγούστου, 2024

Μνημόνιο Νο 4 και εκλογές

Οταν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, κατά τη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας για το Φορολογικό, ζητούσαν την αλήθεια από τον υπουργό Οικονομικών, διότι δεν ήταν πεπεισμένοι για την ορθότητα της ακολουθούμενης πολιτικής, τότε ποιος θα πείσει τον κόσμο, που θέλει χειροπιαστά δείγματα γραφής για μια άλλη πορεία, που δεν βλέπει, ότι η αλήθεια είναι διαφορετική από όσα κακά προφητεύουν οι Κασσάνδρες της απωλείας;
Οι πολίτες που πληρώνουν το κόστος θεραπείας της άρρωστης Οικονομίας μας, θέλουν δράσεις για την περίφημη πορεία ανάπτυξης και αντ? αυτών ακούν μεγαλόπνοα σχέδια χωρίς όμως να βλέπουν αποτέλεσμα. Θέλουν, τουλάχιστον, μερικές «ενέσεις αισιοδοξίας» ως αντάλλαγμα των βαρών που έχουν σηκώσει και ως αναπλήρωση της οικονομικής αφαίμαξης που έχουν υποστεί αλλά η κυβέρνηση δεν δείχνει να διαθέτει τέτοιες ενέσεις και? τα φαρμακεία (Μέρκελ κ.λπ.) έχουν διακόψει την πίστωση.
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν ρισκάρουν επί του παρόντος καταψήφιση νομοσχεδίων αλλά ποιος ξέρει τί θα συμβεί αν το επικαιροποιημένο Μνημόνιο που ξεπερνά το υπόλοιπο της λαϊκής εξουσιοδότησης προς την κυβέρνηση, δεν συζητηθεί στην Επιτροπή Οικονομικών, αλλά εισαχθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια; Στην περίπτωση που εισαχθεί στην Ολομέλεια, θα σημαίνει ότι ο Γ. Παπανδρέου έχει αποφασίσει να ρίξει το γάντι, όχι τόσο προς τους δικούς του αλλά στην αξιωματική αντιπολίτευση, που αρνείται να παραχωρήσει τη στήριξή της. Και τότε, όπως θα έλεγαν παλαιότερα, ψάξτε να βρείτε τα εκλογικά βιβλιάριά σας. 
ΑΕΣ  


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα