Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Μάθημα πυρασφάλειας

H Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων, σε συνεργασία με το Κέντρο Παιδικής Δημιουργίας Παχιανών, πραγματοποίησε, χθες, ενημερωτικά μαθήματα  στους μικρούς μαθητές πάνω σε θέματα πυροπροστασίας και πυρασφάλειας.
Η  υπεύθυνη του Κέντρου, βιβλιοθηκονόμος, Αργυρώ Κατσιγιαννάκη, δήλωσε ότι ´σε τακτά διαστήματα καθ? όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς διοργανώνουμε ποικίλες  εκδηλώσεις. Μία από αυτές πραγματοποιούμε σήμερα (χθες), που αφορά θέματα πυροπροστασίας και πυρασφάλειας.
Τους μαθητές ενημέρωσε ο Λάζαρος Λίλης, υποπυραγός του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Χανίων. Ο κ. Λάζαρος μίλησε στα ´Χ.Ν.´ τονίζοντας ότι ´στο πλαίσιο προγράμματος ενημέρωσης μαθητών αλλά και εκπαιδευτικών, πραγματοποιούμε μαθήματα πυροπροστασίας και πυρασφάλειας. Είναι πολύ σημαντικό τα μικρά παιδιά να γνωρίζουν βασικές αρχές πυροπροστασίας και πυρασφάλειας´.
Ο κ. Λάζαρος ξεκίνησε συζητώντας με τους μικρούς μαθητές, ενώ στη συνέχεια με σχηματικές καταστάσεις και εικόνες, μέσω προτζέκτορα, εξήγησε τι συμβαίνει σε περίπτωση φωτιάς και πως μπορούν να αποφύγουν κάποιους κινδύνους. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι ´είναι πολύ βασικό να γνωρίζουν τα παιδιά από μικρή ηλικία  πως μπορούν να προστατευτούν, αν τύχει και βρεθούν κοντά σε περιοχή που έχει εκδηλωθεί φωτιά καθώς επίσης είναι σημαντικό να ξέρουν ποια είναι τα εύφλεκτα υλικά, αλλά και πως μπορούν να ειδοποιήσουν την Π.Υ. σε περίπτωση πυρκαγιάς´.
Μέσα, επίσης, από το οπτικό υλικό που παρουσιάστηκε, τα παιδιά γνώρισαν τα μέσα πυρόσβεσης που χρησιμοποιούνται σε πυρκαγιά καθώς και τους τρόπους χρήσης αυτών.
Τα μαθήματα απευθύνονταν σε μαθητές των τριών τελευταίων τάξεων του Δημοτικού.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα