Τετάρτη, 28 Αυγούστου, 2024

Το μεταναστευτικό

ΠΟΤΕ το μεταναστευτικό δεν αποτέλεσε τόσο οξύ πρόβλημα για τη χώρα μας όσο τώρα. Ενα μπαλάκι «πινγκ – πονγκ» μεταξύ κυβέρνησης και ορισμένων κομμάτων της αντιπολίτευσης? Το ερώτημα είναι, πόσους μετανάστες μπορεί να αντέξει η χώρα μας με μια οικονομία που βουλιάζει από μέρα σε μέρα; Ο τραγικός θάνατος των τριών από τους 49 λαθρομετανάστες που έφτασαν προχθές στη Σούδα από τη Λιβύη, οι έρευνες για τον εντοπισμό των άλλων 11 μεταναστών από το Μπαγκλαντές, που αγνοούνται μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, αλλά και το πρόβλημα με τους «300 της Υπατίας», δείχνει πόσο η χώρα μας είναι όχι μόνο ανέτοιμη, αλλά και ανίκανη να εφαρμόσει μια συνεπή μεταναστευτική πολιτική. Με την Ε.Ε. ουσιαστικά να αδιαφορεί για τι γίνεται στη χώρα μας?

ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ απόλυτα με το γραμμένο σύνθημα σε κάποιο τοίχο (των Χανίων) ότι «δεν υπάρχουν λαθραίες ζωές». Όμως, για να πραγματοποιηθεί αυτό -όλες, δηλαδή, οι ζωές να είναι «νόμιμες»- πρέπει να αλλάξει το παγκόσμιο σύστημα κατανομής του πλούτου. Κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό παρά μόνο με αιματηρούς πολέμους ανάμεσα στις φτωχές χώρες και τις χώρες του πλούτου, που τις εκμεταλλεύονται.

ΩΣ ΤΟΤΕ το μεταναστευτικό, δυστυχώς, για την Ελλάδα, θα είναι από τα πρώτα και σοβαρότατα άλυτα προβλήματα. Και φυσικά πάντα θα υπάρχουν και κόμματα που θα το εκμεταλλεύονται πολιτικά. Το πρόβλημα δε, θα διογκώνεται, ειδικά με το ξύπνημα των λαών της Β. Αφρικής και τους πολέμους που προοιωνίζονται εκεί, λόγω του πλούτου που κρύβουν στο υπέδαφός τους. Αλλά και τη δίψα των λαών για περισσότερη δημοκρατία και δικαιοσύνη, περισσότερα δικαιώματα στη ζωή?
Στ.Γ.Κ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα