Το νέο του βιβλίο μαγειρικής ´Ψωμί και Αλάτι – The Cookbook´ παρουσίασε το Σάββατο ο βραβευμένος σεφ Γιάννης Λουκάκος, στον φιλόξενο χώρο της Τυποβιβλιοχαρτεμπορικής Πελεκανάκη, στην οδό Χάληδων.
Το ´Ψωμί και Αλάτι – The Cookbook´ παρουσιάζει περισσότερα από 50 πιάτα και πάνω από 120 συνταγές με τρόπο απλό και κατανοητό, ώστε να καθοδηγεί απόλυτα τον αναγνώστη ενθαρρύνοντάς τον να χρησιμοποιήσει τη δική του κρίση και έμπνευση.
Οπως ανέφερε στα ´Χ.Ν.´ ο γνωστός σεφ από τη συμμετοχή του σε εκπομπή μαγειρικής τηλεοπτικού καναλιού: ´Πρόκειται για τη φιλοσοφία ενός απλού εστιατορίου, το οποίο δανείζεται από την εμπειρία που έχω στην υψηλή κουζίνα και τη φέρνει σε ένα επίπεδο, ώστε να είναι τόσο αναγνωρίσιμη από το ευρύ κοινό, ώστε να μην το ξενίζει και τόσο διαφορετική, ώστε να μην είναι ίδια με τα υπόλοιπα εστιατόρια του ίδιου ύφους´.
Ο Γιάννης Λουκάκος χρησιμοποιεί στις συνταγές του αρκετά από τα υλικά που συνιστούν την κρητική διατροφή, όπως το ελαιόλαδο και παραδοσιακά προϊόντα.
Υποστηρικτής της gourmet κουζίνας, δηλαδή του καλού και όχι ακριβού φαγητού σημειώνει ότι οι εκπομπές μαγειρικής πλέον βοηθούν τον καθένα μας στο να γνωρίζει τι τρώει και να το ζητά στα εστιατόρια, ενώ υπογραμμίζει ότι δεν πρέπει να είσαι master chef για να φτιάξεις τις συνταγές του.