Τετάρτη, 28 Αυγούστου, 2024

Χρυσόμαλλο δέρας

Μπορεί με την πρόσφατη συνεδρίαση του Γιουρογκρούπ να ξαναγυρίσαμε εκεί όπου είχαμε σταματήσει τον Φεβρουάριο μετά τη συνέντευξη της Τρόικας στην Αθήνα, στην οποία έγινε η πρώτη αναφορά στα 50 δισεκατομμύρια από την αξιοποίηση – πώληση – ιδιωτικοποίηση μέρους της κρατικής περιουσίας, με αποτέλεσμα να εξαπολυθούν άνεμοι από όλες τις πλευρές του πολιτικού ανεμολόγιου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι γυρίσαμε πίσω. Ολοκληρώσαμε ένα κύκλο περικλείνοντας μέσα του κάτι για το οποίο το ερώτημα μπορεί να είναι «πόσο ενδιαφέρον είναι» αλλά σίγουρα πήγαμε λίγο μπροστά. Οσοι μέχρι τις 11 του Μάρτη υποτιμούσαν τον κ. Παπανδρέου, μάλλον πρέπει να αναθεωρήσουν τις εκτιμήσεις τους.
Ο κ. Παπανδρέου, από την άκρως απογοητευτικών δημόσιων εντυπώσεων, κοινή με την κα Μέρκελ συνέντευξη, που έφερε την κυβέρνηση σε κατάσταση «μηχανές κράτει», κατόρθωσε να φέρει τα πάνω κάτω. Από εκεί που όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί (πλην του κ. Κουβέλη) μετά τις συναντήσεις τους μαζί του, έκαναν προκαταβολικώς τις αρνητικές δηλώσεις τους για να μην μοιραστούν τις ευθύνες της «εθνικής ήττας» την οποία ανέμεναν, έφτασαν να δηλώνουν? «άρες μάρες κουκουνάρες», όπως τα περί «κρυφής ατζέντας» την οποία γνωρίζει αλλά δεν αποκαλύπτει η κεραυνοβολημένη ΝΔ που δεν πρόλαβε να ενημερώσει ούτε τον αρ?όδιο το?εάρχη της που βγήκε και μίλησε, ο δυστυχής, για? επιτυχία των θέσεων του κόμματός του?! Βλέπετε η σύγχρονη εξωτερική πολιτική ασκείται με επιθέσεις και οπισθοχωρήσεις
Το πρόβλημα για τους πολιτικούς της υπερβολής, όπως το σύνολο σχεδόν των αρχηγών της αντιπολίτευσης, είναι ότι κάνουν τις επιθέσεις τους, ανεπίκαιρα και αυτή η ασυναρτησία επιτρέπει στην κυβέρνηση να παρουσιάζει την όποια «προβιά» φέρει από τις Βρυξέλλες ως? «χρυσόμαλλο δέρας».

ΑΕΣ


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα