Τετάρτη, 28 Αυγούστου, 2024

Αξιέπαινη πρωτοβουλία

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ παρά να επαινέσουμε την πρωτοβουλία της «Ενωσης Λειτουργών Μέσης Εκπ/σης» (ΕΛΜΕ) για τη δημιουργία του «δικτύου αλληλεγγύης» που στόχο θα έχει την παροχή (δωρεάν) μαθημάτων σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων. Και παλαιότερα απ? ό,τι θυμάμαι -αν φυσικά δεν με απατά η μνήμη- ο «Σύνδεσμος Φιλολόγων» είχε οργανώσει φροντιστηριακά απογευματινά μαθήματα, δωρεάν.
ΕΙΝΑΙ μια υπέρβαση του έργου των εκπ/κών και μια προσφορά στην κοινωνία των Χανίων, από τη στιγμή που η κυβέρνηση στα σφιχτά μέτρα λιτότητας που παίρνει κάθε μέρα, ανέστειλε την Ενισχυτική Διδασκαλία στα σχολεία της Μέσης Εκπαίδευσης.
ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι κάτι τέτοιο γίνεται και στις χώρες της Ε.Ε. (εκεί βέβαια οι μισθοί των εκπ/κών δεν είναι της πείνας, μια και τα σχολεία είναι ολοήμερα), επισημαίνεται ιδιαίτερα η πρωτοβουλία αυτή. Καθώς και το ανάλογο ενδιαφέρον τόσο της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης, όσο και των σχολείων που θα ανοίγουν τις αίθουσές τους τα απογεύματα ή τα βράδια για να υποδέχονται τους μαθητές? ?Όταν η λέξη «αλληλεγγύη» αποκτάει το πραγματικό της νόημα. Και μάλιστα σε πολύ δύσκολους καιρούς?
Στ.Γ.Κ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα