Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Συννεφιασμένη Κυριακή

Συννεφιασμένη ήταν η χθεσινή Κυριακή στα Χανιά. Μετά το ηλιόλουστο Σάββατο χθες πλημμύρισαν δρόμοι από την ξαφνική νεροποντή. Η οδήγηση γινόταν με δυσκολία καθώς κεντρικοί δρόμοι είχαν μετατραπεί σε χειμάρρους.
Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους η απότομη αυτή μεταβολή του καιρού οφείλεται στο ξεκίνημα των βορείων ανέμων με την ψυχρή μάζα στην ανώτερη ατμόσφαιρα, που δημιούργησαν καταιγίδες με αποτέλεσμα την πρόσκαιρη ισχυρή βροχόπτωση.
Ομως, ο καιρός δεν προβλέπεται να παρουσιάσει βελτίωση. 
Σήμερα και σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας θα εκδηλωθούν βροχές με διαλείμματα ηλιοφάνειας, ενώ από αύριο θα αρχίσει να πέφτει η θερμοκρασία, οπότε στα ορεινά θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις.
Για ´ανοιξιάτικο σκηνικό στην πιο βαριά του έκδοση´, έκανε λόγο, μιλώντας χθες το βράδυ στα ´Χανιώτικα νέα´, ο διευθυντής της Ε.Μ.Υ., μετεωρολόγος, Μαν. Λέκκας.
Οπως μας είπε ο κ. Λέκκας, σήμερα το βράδυ αλλά και αύριο το απόγευμα αναμένεται να ενταθούν οι βροχές, την Τετάρτη προβλέπεται να βελτιωθεί ο καιρός, αλλά πρόσκαιρα, αφού την Πέμπτη θα έχουμε πάλι βροχές.
Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, αυτά τα καιρικά φαινόμενα θα είναι πιο έντονα στο βόρειο τμήμα του νησιού.
Επιπλέον, στο διάστημα από την Τρίτη προς την Τετάρτη, ενδεχόμενα σε υψόμετρο πάνω από 1.500 μέτρα, θα σημειωθούν χιονοπτώσεις καθώς η θερμοκρασία από αύριο θα αρχίσει πτώση και μάλιστα εκτιμάται ότι την Τετάρτη η ελάχιστη τιμή της θα είναι περίπου στους 7 βαθμούς, ενώ η μέγιστη στους 11 με 12.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα