Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Ποιο το μέλλον του Κέντρου Κατάρτισης Πιλότων;

Στο Ακρωτήρι και κοντά στο Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας, ευρίσκεται από χρόνια μια τεράστια εγκατάσταση σε μεταλλικό κτήριο, έκτασης αρκετών στρεμμάτων και μεγάλα βοηθητικά υπόστεγα και άλλα.
Οπως μας πληροφορεί η πινακίδα που τοποθετήθηκε, όταν άρχισε η κατασκευή αυτού του έργου με τη συνδρομή της Ε.Ε., εδώ στεγαζόταν το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης των Χειριστών Αεροσκαφών της πάλαι ποτέ Ολυμπιακής Αεροπορίας. Κατά την πινακίδα προεβλέπετο κόστος για το έργο 1.740.000.000 δραχμών, αλλά μέχρι τέλους πρέπει να πλησίασε τα δύο δισεκατομμύρια (πεντέμισι εκατομμύρια ευρώ).
Δεν γνωρίζω για πόσο χρονικό διάστημα πραγματοποιείτο εδώ εκπαίδευση πιλότων, όπως δεν το γνωρίζουν και οι εκκαθαριστές της Ο.Α. στην Αθήνα, που βρήκα τηλέφωνό τους και τους πήρα.
Με πληροφόρησαν ότι προσεχώς θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός για την πώληση ή ενοικίασή του (φυσικά έπρεπε να είχε γίνει από καιρό) και ότι δεν γνωρίζουν, αν υπάρχει ακόμη ο πανάκριβος εξομοιωτής πτήσεων και τι άλλο.
Ο ευγενικός νεαρός φύλακας, που τυχαία συνάντησα απ? έξω, με πληροφόρησε ότι ο εξομοιωτής υπάρχει και ότι η διαρρύθμιση περιλαμβάνει αίθουσες εκπαίδευσης – διδασκαλίας των πιλότων, λουτρά κ.λπ. κ.λπ.
Φυσικά περιουσία της τέως Ο.Α. είναι και ο μεγάλος οικοπεδικός χώρος, έκτασης αρκετών στρεμμάτων. Κάθε βράδυ παραμένουν αναμμένα όλα τα εξωτερικά φώτα και ορισμένα εσωτερικά, για λόγους ασφαλείας και φυσικά αυτό αποτελεί ένα ακόμη έξοδο στην όλη υπόθεση.
Μήπως υπάρχει περίπτωση κάποιας αξιοποίησης για το πολύπαθο Ακρωτήρι ή για τη δημιουργία πανελλήνιας ή και ευρωπαϊκής εμβέλειας σχολής εκπαίδευσης πιλότων, ερασιτεχνών και επαγγελματιών, μιας και στα Χανιά υπάρχουν δύο αξιόλογες αερολέσχες; Και φυσικά ως επιχείρηση πλέον.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

2 Comments

  1. Αξιοποίηση;Τί λέτε τώρα;Θα πέσουν όλοι επάνω σας κύριε αρθρογράφε,να σάς κατηγορήσουν πως προτρέπετε την κυβέρνηση να ξεπουλήση την ιερή δημόσια περιουσία κα την επ”αυτής εθνική κυριαρχία.

    Α πα πα πα πα,δέν είναι σοβαρά πράγματα αυτά….

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα