Τετάρτη, 28 Αυγούστου, 2024

Ευχάριστες νότες

Η  ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ενημερωτικής πινακίδας του Δήμου κάτω απ? το Ναυτικό Μουσείο με τα «Μνημεία του Λιμένα» (φωτ. 1), εντάσσεται στις φιλότιμες και ευχάριστες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής, για μια σωστή και έγκυρη ενημέρωση σχετικά με το τι μπορεί να δει ο τουρίστας, γενικά ο επισκέπτης του λιμανιού Χανίων. Νομίζουμε ότι άλλη μια παρόμοια πινακίδα στην πλατειούλα σαντριβανίου -στην είσοδο του λιμανιού- θα ήταν εξίσου αναγκαία και χρήσιμη?
ΜΠΟΡΕΙ να είναι μικρό στο σχήμα και με λίγες σελίδες (30), όμως, είναι άκρως ενδιαφέρον, ως βιβλίο. Πρόκειται για το βιβλιαράκι (φωτ. 2) του κ. Κυριάκου Βασιμανωλάκη με τίτλο «Μια ιστορία την ημέρα?» (έκδοση Ινστιτούτου Μάθησης, Χανιά 2011). Είναι ένας συνοπτικός, χρηστικός οδηγός (για παππούδες, γονείς, εκπ/κούς κ.ά.): για όσους, δηλαδή, αγαπούν τα παιδιά ή τα εγγόνια τους και θέλουν να δημιουργήσουν, μέσω της αφήγησης ενός παραμυθιού, ουσιαστικότερες και στενότερες σχέσεις μαζί τους.
ΟΙ ΑΡΕΤΕΣ του βιβλίου είναι η σαφήνεια στους στόχους του, η ενδεικτική έκθεση, αλλά και εξεύρεση θεματολογίας παραμυθιών, ο τρόπος αφήγησής τους καθώς και τα οφέλη που προκύπτουν σε όλους από μια τέτοια δραστηριότητα. Η άλλη αρετή -η κρυφή- είναι ότι το βιβλιαράκι του κ. Βασιλομανωλάκη διατίθεται δωρεάν σε κάθε ενδιαφερόμενο από τα «Χ.Ν.» (Καραϊσκάκη) και φυσικά το «Ινστιτούτο Μάθησης» του συγγραφέα.
Στ.Γ.Κ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα