Τετάρτη, 28 Αυγούστου, 2024

Συγχωνεύσεις σχολείων

ΑΣΧΕΤΑ από το σκεπτικό της ηγεσίας του ΥΠΠΔΒΘ, περί «παιδαγωγικής» αντιμετώπισης του θέματος της συγχώνευσης σχολείων ανά την επικράτεια, στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα αυτό που διαφαίνεται είναι μάλλον η? οικονομίστικη πλευρά του, για εξεύρεση δηλαδή πόρων από παντού: και απ? την Παιδεία. Να βγει, δηλαδή, κι από τη μύγα ξίγκι, που λένε. Αλλά, και επί υπουργίας, αν δεν απατώμαι, της κας Μ. Γιαννάκου έγιναν συγχωνεύσεις, χωρίς να έχουμε την ίδια αντίδραση. Πιθανόν, επειδή ήσαν αριθμητικά λιγότερες.
ΑΝ μεν η εξοικονόμηση χρημάτων κι απ? την Παιδεία είναι εντολή τρόικας, οι συγχωνεύσεις θα γίνουν με όλα τα? δίκαια του αρμόδιου Υπουργείου, αλλά και τα συναισθήματα αδικίας και αντίθεσης των υπό συγχώνευση σχολείων. Που, άλλα μεν θεωρούν εαυτά «ιστορικά», συνεπώς μη συγχωνεύσιμα κατά την άποψή τους, ενώ άλλα συγχωνεύονται λόγω του μικρού αριθμού μαθητών.
ΟΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ συνεπάγονται μετακινήσεις μαθητών (κακό), καταργήσεις οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών (κακό), αναδιάταξη και εξοικονόμηση του διδακτικού προσωπικού (καλό), αναστολή διορισμών και φυσικά? περιστολή δαπανών (κακό)? Δηλαδή, έχουμε ένα κομφούζιο που η δύσμοιρη Παιδεία έχει σχεδόν κάθε χρόνο και «δεν βρίσκει αναπαμό». Ευτυχώς, το «μαύρο χιούμορ» δε λείπει. Ετσι, είδαμε αναρτημένο στην περίφραξη σχολείου της Κοραή την παρακάτω ανακοίνωση – προτροπή για απεργία (φωτ.), που συνδυάζει επικαιρότητα βομβαρδισμών στη Λιβύη και? συγχωνεύσεων!
Στ.Γ.Κ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα