Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Θερμή υποδοχή στο πρώτο κρουαζιερόπλοιο

Παρά τις άσχημες   καιρικές συνθήκες  και το κρύο η άφιξη του πρώτου κρυαζερόπλοιου για το 2011 στην πόλη μας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.
Το κρουαζιερόπλοιο με την ονομασία ´Mariner of the Seas´ της εταιρείας Royal Caribbean International, μεταφέροντας 3.194 επιβάτες κατέπλευσε το περασμένο Σάββατο στο λιμάνι της Σούδας. Η άριστη συνεργασία μεταξύ τοπικών φορέων, αστυνομικών  και λιμενικών Υπηρεσιών, καταστηματαρχών και διαφόρων άλλων επαγγελματιών έφερε  το επιθυμητό αποτέλεσμα, που δεν ήταν άλλο από την άψογη εξυπηρέτηση και φιλοξενία των τουριστών που βρέθηκαν στη πόλη μας.
Ο δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, μιλώντας στη σύντομη τελετή που πραγματοποιήθηκε μέσα στο πλοίο και απευθυνόμενος προς τον καπετάνιο του πλοίου και εκπροσώπους της εταιρείας τόνισε ότι ´η Σούδα είναι από τα πιο ασφαλή και μεγαλύτερα λιμάνια της Μεσογείου. Θέλω να σας ευχαριστήσω που επιλέξατε τα Χανιά ως έναν από τους σταθμούς της κρουαζιέρας σας. Η επιλογή σας αυτή μας τιμά ιδιαίτερα καθώς είναι γεγονός ότι επιδιώκουμε ως Δήμος να αποτελέσουμε σημαντικό σταθμό κρουαζιερόπλοιων. Προς αυτή την κατεύθυνση καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, σε συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς, για την υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, ώστε να αντεπεξέλθουμε στις προσδοκίες των επισκεπτών μας´.
Ο κ. Σκουλάκης υπογράμμισε ότι ´ο Δήμος Χανίων με την πλούσια ιστορία και τα σημαντικά μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς, με τα πανέμορφα αξιοθέατα, τα άριστης ποιότητας παραδοσιακά προϊόντα και με τη μοναδική φιλοξενία των κατοίκων τους εγγυάται μία μοναδική τουριστική εμπειρία για όλους τους επισκέπτες. Με την άφιξή σας εδώ ελπίζουμε ότι θα αποτελέσετε πρεσβευτές της πόλης μας, όταν επιστρέψετε στις πατρίδες σας´.
´Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό να δουλέψουμε όλοι μαζί για να κρατήσουμε τα κρουαζιερόπλοια που έρχονται στα Χανιά´, δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας, καπετάνιος Νίκος Ανταλής.
Κατά την αποβίβασή τους  στο λιμάνι οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου απόλαυσαν     πλούσια κρητικά προϊόντα, ενώ παραδοσιακοί χοροί συνόδεψαν την εκδήλωση.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα