Πέμπτη, 29 Αυγούστου, 2024

?Απαγορεύεται η φωτογράφιση?

Λίγες πινακίδες έχουν ξεμείνει ακόμη στις περιοχές των Χανίων με στρατιωτικές εγκαταστάσεις όπως στον δρόμο για το αεροδρόμιο και στην περιοχή στο Καλάμι, ίσως και κάπου αλλού.
Προειδοποιούν ότι απαγορεύεται η φωτογράφιση της περιοχής, πράγμα που ήταν απαραίτητο τα παλαιότερα χρόνια για την προστασία των στρατιωτικών? μυστικών από ´κατασκόπους´.
Σήμερα, όμως, η παρουσία των μόνο ειρωνικά σχόλια προκαλεί, αφού όλοι και οι πλέον άσχετοι, γνωρίζουν ότι μέσω των απλών δορυφόρων, αλλά ιδίως με τους κατασκοπευτικούς, μπορεί ο καθένας να έχει πλήρη εικόνα μιας τέτοιας περιοχής ακόμη και μέχρι μεγέθους τίτλων εφημερίδας.
Εξάλλου και αν δεν ήταν αυτό γεγονός οποισδήποτε μπορεί από τον λόφο της Σκλόκας στο Ακρωτήρι ή τον Αγιο Σπυρίδωνα Μουζουρά π.χ. να έχει μια πανοραμική φωτογραφία Βάσεων κ.λπ. Αλλωστε αυτές τις ημέρες με τα γεγονότα στη Λιβύη οι τηλεοπτικοί σταθμοί παρουσιάζουν πλήρη εικόνα της Αμερικανικής Βάσης κ.λπ. Προς τι λοιπόν οι πινακίδες αυτές; Για να δημιουργηθεί πάλι κάποιο πρόβλημα με αλλοδαπούς τουρίστες που φωτογράφησαν τη Σούδα από Καλάμι και τραβιόταν για μήνες στα Δικαστήρια προς μεγάλη δυσφήμηση του τόπου μας, επειδή κάποιος σύγχρονος Τζέημς Μπόντ στρατιωτικός τους αντιλήφθηκε να φωτογραφίζουν;
Α.Π.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα