Πέμπτη, 29 Αυγούστου, 2024

Δεν αλλάζουμε με τίποτα!

´ΣΚΙΣΤΗΚΑΜΕ´ κυριολεκτικά για να υποδεχθούμε τους 3.194 επισκέπτες του κρουαζιερόπλοιου ´Mariner of the Seas´. Δείξαμε εξωτερικά (Σούδα και Χανιά) τον όσο γινόταν καλύτερο εαυτό μας. Ομως? παλιές αμαρτίες ξαναβγήκαν στο φως, σε σχέση με την αθέμιτη προσέλκυση των τουριστών. Οι «κράχτες» των μαγαζιών καθώς και οι κάθε λογής ζητιάνοι δεν έλειψαν, δίνοντας την εικόνα μιας τριτοκοσμικής πόλης και χώρας.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (2/4) το μεσημέρι ήταν αρκούντως ευχάριστη η εικόνα της Δημοτικής Αγοράς, με ένα σχετικά μεγάλο πλήθος επισκεπτών που αγόραζε ή φωτογράφιζε προϊόντα. Η εικόνα έπαιρνε άλλο χρώμα με τους νεαρούς χορευτές παραδοσιακών χορών που χόρευαν στο κέντρο της Αγοράς και δημιουργούσαν ενθουσιώδη ατμόσφαιρα. Όμως κι εδώ, τα σπρωξίματα, οι λαθροχειρίες και η φορτικότητα ορισμένων δεν έλειψαν? Οσο για τον πέριξ χώρο, το παράνομο παρκάρισμα ήταν πάλι στην ημερήσια διάταξη (φωτ. 1).

ΤΟ ΙΔΙΟ συνεχίστηκε και την Κυριακή (αλλά και τη Δευτέρα) στο λιμάνι των Χανίων. «Κράχτες» διπλαρώνουν μικρά μαθητικά γκρουπ εκδρομέων εκθειάζοντας τα φαγητά και τις προσφορές της κουζίνας τους. Δεν λείπουν και οι? διαπραγματεύσεις! Και όλα αυτά μπροστά σε ξένους! Μια πρακτική που δεν αλλάζει με τίποτα? Περιέργως, δεν είδαμε, έστω και διακριτικά, την παρουσία της Αστυνομίας (Δημοτικής και κανονικής). Μήπως, ειδικά σ? αυτόν τον τομέα (αφίξεις κρουαζιερόπλοιων, εκδρομέων κ.λπ.) πρέπει να οργανωθούμε καλύτερα για να προσελκύσουμε και περισσότερους;
Στ.Γ.Κ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

  1. Με αφορμη το σχολιο σας, ενας πολιτης του κοσμου που αγαπα πολυ τον τοπο του και που χαιρεται οταν ακουει καλα λογια και στεναχωριεται οταν καποιοι λιγοι ειναι αφορμη για μια κακη εικονα θελει να παρακαλεσει τους φορεις να παταξουν τις παραφωνιες. Ηθελα παρα πολυ να ημουν 2 του Απριλη – ημερα εξετασεων και στοιχηματος για την πολη μας – στα Χανια μας και να περπατουσα με τους επισκεπτες, σαν επισκεπτης και εγω, και να εβλεπα στο τελος της ημερας τι θα με ακολουθουσε. Χαιρομαι που μαθαινω πως σε γενικες γραμμες τα πραματα πηγαν καλα και σιγουρα η προοπτικη ειναι για ακομη καλλιτερα
    Λοιπον και εργασιακα και σαν περιπλανηση εχω γυρισει ολο τον κοσμο. Θα μεινω στη γειτονια μας, στη Μεσογειο. Μαλαγα,Βαρκελωνη,Μαγιορκα,Μινορκα,Μασσαλια,Νικαια,Κορσικη,Σαρδηνια,Σικελια,Μαλτα,Βενετια,Τεργεστη,Ντουμπροβνικ…, Κι εκει οι ανθρωποι εχουν την πραματεια τους, και εκει εχουν την τοπικη τους κουζινα, ομως δεν τα προβαλουν με τους…κραχτες. Αφηνουν τον επισκεπτη στην κριση του, στο αισθητηριο του, στην ενημερωση του απο ψαγμενους τουριστικους οδηγους και στην κουβεντα του με τους ντοπιους.
    Εκει τους εδιαφερει η οργανωση η καθαριοτητα και η αναδειξη της κουλτουρας και του πολιτισμου τους.
    Εχω παει και σε αλλα μερη που, φευγοντας σε ακολουθει το κιτς…
    Ας μην επιτραπει λοιπον στους καποιους ολιγους που νομιζουν πως ειναι πιο εξυπνοι απο τους σοβαρους επιχειρηματιες να υποβαθμιστει και η προσπαθεια και η ευκαιρια και η εικονα αυτου του τοπου.
    Ευχαριστω τον αρθρογραφο για την αφορμη και την εφημεριδα για τη φιλοξενια. Φυτρακης Εμμανουηλ. Ναυτεργατης .

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα