Πέμπτη, 29 Αυγούστου, 2024

ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

Η ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ που επικρατεί στην κοινωνία καθώς και το φάσμα της ανεργίας που πλανάται απειλητικό και ολοένα επεκτεινόμενο σε περισσότερους κλάδους εργαζομένων, οφείλουν να καταστήσουν την κυβέρνηση πιο προσεκτική σε ό,τι σκέφτεται να πραγματοποιήσει. Αλλά και στο πως παρουσιάζεται η ίδια επικοινωνιακά. Οι πολίτες δεν αντέχουν άλλο να ακούνε από τη μια πλευρά (κυβερνητική) υπεραισιόδοξες (!) προβλέψεις,  και από την άλλη αυτές να αναιρούνται από την ίδια την πραγματικότητα.
ΚΑΝΕΙΣ και ποτέ, όσο θυμάμαι την πολιτική στην Ελλάδα, δεν τόλμησε να πει την «πάσαν αλήθειαν» «και μόνον την αλήθειαν» στον λαό. Η κυβέρνηση έχει τη δική της αλήθεια, η οποία δεν συμφωνεί ποτέ με αυτήν της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης! Οσο για την Αριστερά, ε, αυτή «πιπιλίζει» μια και μοναδική «αλήθεια», οτιδήποτε κι αν συμβαίνει στη χώρα και στον κόσμο? Τώρα προστίθεται και η? αλήθεια της τρόικας! Τι, λοιπόν, να πρωτοπιστέψουμε; Αλλά?, γιατί, άραγε, και ποιος φοβάται να μας εκθέσει την αλήθεια όπως είναι αυτή; Είπαμε ότι το πολιτικό κόστος δεν μας? ενδιαφέρει (Γ. Παπανδρέου). Εκτός κι αν κάτι τέτοιο δεν ισχύει πια: Στην Ελλάδα του παλαιοκομματισμού ακόμα ζούμε?
ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ μια αλήθεια στην πλήρη της διάσταση είναι δυσάρεστη, όταν λεχθεί και γίνει κατανοητή από τον κόσμο, γίνεται αφορμή για να δούμε την πραγματικότητα με άλλο μάτι. Αυτονόητο ότι γινόμαστε πιο ρεαλιστές και πιο συνεργάσιμοι. Ταυτόχρονα, μετρώντας και τις δυνάμεις μας, ελπίζουμε για κάτι καλύτερο? Τώρα, πουθενά δεν αποδίδονται ευθύνες για τη σχετική αποτυχία του μνημονίου, κανείς δεν έχει τιμωρηθεί απ? το διεφθαρμένο παρελθόν και απ? ό,τι φαίνεται κανείς δεν πρόκειται να τιμωρηθεί για το παρόν. Ολοι αποποιούνται τις ευθύνες τους?
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ κι όταν ακόμη έχει επιτυχίες, δεν είναι σε θέση να τις εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά, διότι έρχονται άλλα γεγονότα βαρύτερα -όπως νέα μέτρα- να τις επισκιάσουν. Το χειρότερο όλων είναι ότι αυτή την περίοδο, τα πάντα δείχνουν να έχουν μπει σε μια ρευστότητα, σε μια σύγχυση, τόσο για τα κυβερνητικά σχέδια, όσο και για την αξιοπιστία του πολιτικού μας συστήματος. Τι τέξεται η επιούσα, ουδείς γνωρίζει. Πιθανόν ούτε και αυτοί που μας κυβερνούν?
Στ.Γ.Κ., stcloris@yahoo.gr – www.stcloris.gr 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα