Πέμπτη, 29 Αυγούστου, 2024

Τα υποβρύχια – φαγοπότι

ΔΕΝ ΕΝΝΟΟΥΜΕ το γλυκό «υποβρύχιο» με παγωμένο νερό, που κάποτε αποτελούσε προσφιλές «τρατάρισμα» σε φιλοξενούμενους, σε όλη την Ελλάδα? Οι μεγάλες μίζες στην Ψωροκώσταινα ανέκαθεν γινόντουσαν κυρίως στην αγορά πολεμικού υλικού ή σχετικού με αυτό, από τις μεγάλες χώρες. Ο ανταγωνισμός σφοδρός, τα ανταποδοτικά οφέλη όχι πάντα σπουδαία, ενώ οι μεγάλες μίζες ήταν πια «νόμιμες» και με τη σφραγίδα του αντίστοιχου κόμματος που ήταν στην εξουσία.

ΣΗΜΕΡΑ μαθαίνουμε περισσότερα για τα υποβρύχια. Με το σταγονόμετρο, όπως πάντα. Ισως μάθουμε -αν δεν υπάρξουν πολιτικές σκοπιμότητες να εμποδίσουν κάτι τέτοιο- πόσο? πικρά μας κόστισαν οι αγορές τους, αλλά και πώς καλύφθηκαν (από την τσέπη μας) κάτι υπουργικοί «πριγκιπικοί? γάμοι» εις τας Ευρώπας.

ΕΝΑΣ πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, σημαίνον άλλοτε στέλεχος της παράταξης, ο κ. Γ. Παπαντωνίου, δήλωσε σχετικά με το σκάνδαλο των υποβρυχίων, στο Ρ/Σ «Βήμα FM» (5-4-11) ότι έγινε «μεγάλο φαγοπότι» το οποίο ξεκίνησε το 1998 και συνεχίστηκε ως σήμερα. Σύμφωνα δε με πληροφορίες και πρώην πρωθυπουργός (!) μπαίνει στο κάδρο των ενδεχόμενων ευθυνών για αυτή την υπόθεση. Ο Αρειος Πάγος έκρινε, έστω και αργά, ότι η δικογραφία πρέπει να διαβιβαστεί στη Βουλή, με αίτημα να ερευνηθούν πιθανές ευθύνες για τον κ. Ακη Τσοχατζόπουλο, αλλά και για άλλα μέλη του τότε ΚΥΣΕΑ.

?ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ, επιτέλους, να ξετυλίγεται το κουβάρι της ασυδοσίας και του «φαγοποτιού» με όλους αυτούς που τους εμπιστευόμασταν ως? εθνοπατέρες, ενώ το μόνο μέλημά τους ήταν η «πάρτη» τους αλλά και τα «υποβρύχια» που καταβρόχθιζαν να είναι όσο πιο «γλυκά» γινότανε; Και φυσικά, όταν αρχίσει η μία υπόθεση και πάρει μπρος, ελπίζουμε ότι θα ακολουθήσουν και οι άλλες, με τα αεροπλάνα, τους πυραύλους κ.λπ. Οψόμεθα?

Η  ΠΟΘΗΤΗ λέξη που ακούγεται, αλλά δεν πραγματώνεται, είναι η ανάκαμψη. Μακρινό όνειρο. Στην αρχή τοποθετήθηκε για τα τέλη του 2011. Τώρα για τα τέλη του 2012 και βλέπουμε. Ξέρετε πότε πραγματικά θα έχουμε ανάκαμψη; Οταν τα Ι.Χ. δεν θα παρκάρουν στα τα πεζοδρόμια, τα δίκυκλα δεν θα διασχίζουν τους πεζόδρομους, οι οδηγοί δεν θα αναπτύσσουν ταχύτητα με το πορτοκαλί στα φανάρια, ο πεζός θα προηγείται των οχημάτων, οι οδηγοί δεν θα μιλούν στο κινητό τους οδηγώντας, οι γιατροί στα Νοσοκομεία, οι εκπαιδευτικοί στις τάξεις, οι εφοριακοί, στις Εφορίες, οι πολεοδόμοι στις Πολεοδομίες θα δουλεύουν όπως πρέπει κ.λπ. Οταν δηλαδή, όλοι εμείς που συναποτελούμε το κράτος, εκτελούμε τα αυτονόητα και μόνον αυτά. Χωρίς εγωιστικές τάσεις και εύκολους πλουτισμούς σε βάρος των άλλων. Τότε, ίσως αλλάξει και στο ελληνικό τοπίο κάτι που θα επιτρέψει να ανατείλει η περίφημη ανάκαμψη.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα