Πέμπτη, 29 Αυγούστου, 2024

Το ωράριο των επιχειρήσεων

Για δύο ώρες παρατάθηκε η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων το περασμένο Σάββατο λόγω των χιλιάδων επισκεπτών που έδωσαν ανάσα στην τοπική οικονομία και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων αντέδρασε στην παράταση αυτή. Ο Εμπορικός Σύλλογος απάντησε σημειώνοντας ανάμεσα σε άλλα: «Οι επιχειρήσεις σε αυτήν τη δύσκολη οικονομική συγκυρία επωφελήθηκαν άμεσα από την κρουαζιέρα. Εμμεσα ωφελήθηκε σε μεγάλο βαθμό όλη η τοπική οικονομία. Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων σεβόμενος το εβδομαδιαίο 40ωρο εργασίας προτείνει μέσα σε αυτό το πλαίσιο την παράταση ωραρίου? Θεωρούμε τους εργαζομένους μας συνεργάτες και αρωγούς στη συνολική προσπάθεια ανάκαμψης της τοπικής οικονομίας. Επίσης, είναι ένα από τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα απέναντι στις πολυεθνικές. Από την έρευνα που διεξάγουμε μηνιαία στα μέλη μας διαπιστώνουμε ότι οι χανιώτικες εμπορικές επιχειρήσεις δεν απολύουν εργαζομένους παρά μόνο σε ποσοστό 5%, το υπόλοιπο 10% αφορά επιχειρήσεις που κλείνουν μαζί με τους εργαζομένους τους. Θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι για τα έτη 2008 – 2009 δόθηκε αύξηση 5% + 5% παρόλο την κρίση.
Εξαρχής, έχουμε δηλώσει εδώ και χρόνια ότι είμαστε κατά της ´μαύρης´ εργασίας,  η οποία αποτελεί αθέμιτο ανταγωνισμό ανάμεσα στις επιχειρήσεις».
Ακόμη ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων ανέφερε ότι «ανάλογα με την ημερομηνία και την ώρα άφιξης και αναχώρησης των κρουαζιερόπλοιων θα συνεχίσει να προτείνει παράταση ωραρίου, όπου χρειάζεται. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε στηρίζοντας την τοπική οικονομία, τις επιχειρήσεις μας και τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων μας».
Ποιος μπορεί να διαφωνήσει; Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία χρειάζεται αν μη τι άλλο κατανόηση και όχι αφορισμοί. Η στήριξη της τοπικής οικονομίας είναι, σε τελική ανάλυση, στήριξη του δικαιώματος στην εργασία.
Γ. ΛΥΒ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα