Πέμπτη, 29 Αυγούστου, 2024

Για την προστασία των ανηλίκων

Πολλά και χρήσιμα όσα ακούστηκαν στην ενημερωτική συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη στο Δημαρχείο Χανίων, με αφορμή την επίσκεψη στελεχών του Κεντρικού Συμβουλίου για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Θυματοποίησης και της Εγκληματικότητας Ανηλίκων (ΚΕΣΑΘΕΑ). Μεταξύ άλλων επισημάνθηκε η ανάγκη ο Δήμος Χανίων να ενισχύσει με τουλάχιστον έναν κοινωνικό λειτουργό την Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων (ζήτημα το οποίο καλείται να εξετάσει η Δημοτική Αρχή), ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη βοήθεια που θα μπορούσε να προσφέρει η δημιουργία ενός Συλλόγου Φίλων της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων.
Ενας τέτοιος Σύλλογος, όπως ανέφεραν τα στελέχη του ΚΕΣΑΘΕΑ, θα μπορούσε να ενισχύσει το έργο της Εταιρείας μέσα από διάφορες δράσεις, ακόμα και προγραμματικές συμβάσεις να συνάψει με κρατικούς φορείς για την πρόσληψη προσωπικού. Αναφέρθηκαν μάλιστα στο παράδειγμα του Συλλόγου Φίλων – Εθελοντών Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης που από το 1992 δραστηριοποιείται με πολύ θετικά αποτελέσματα.
Για τα Χανιά είναι πολύ κρίσιμο να συσταθεί ένα αντίστοιχος Σύλλογος Φίλων – Εθελοντών της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων. Η τοπική Εταιρεία το έχει ανάγκη. Ακόμα περισσότερο το έχουν ανάγκη τα παιδιά που καθημερινά πέφτουν θύματα βίας ή χάνονται στο αδιέξοδο της παραβατικότητας.
Οσοι επιθυμούν να βοηθήσουν μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κέντρο Αξιοποίησης Ελεύθερου Χρόνου για παιδιά που λειτουργεί η Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Χανίων στο τηλέφωνο 2821041220 και να αφήσουν το μήνυμά τους.

Δημ. Μαρ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα