Πέμπτη, 29 Αυγούστου, 2024

Ποιος θα προβάλλει τουριστικά τα Χανιά;

Μετά την… άφιξη του ´Καλλικράτη´ σε πολλούς τομείς και δραστηριότητες των τοπικών κοινωνιών έχει δημιουργηθεί ένα απίστευτο αλαλούμ που με την πάροδο του χρόνου και την απόκτηση εμπειριών είναι πιθανόν να διορθωθεί. Ετσι παρακολουθούμε την τουριστική προβολή των Χανίων γενικά να την έχει επιφορτιστεί, με δική του πρωτοβουλία ο Δήμος Χανίων που φυσικό είναι στην προβολή αυτή να προτιμά την ευρύτερη σημερινή περιοχή του. Και η αλήθεια είναι ότι παρά το μικρό χρονικό διάστημα από τη δημιουργία του το έχει καταφέρει θαυμάσια.
Η απορία είναι γιατί δεν υπάρχει φορέας συνολικής προβολής του Νομού Χανίων, όπως παλαιότερα στη Νομαρχία, έστω και αν και εκεί οι υπεύθυνοι αγνοούσαν πάρα πολλές περιοχές και ομορφιές των Χανίων.
Πληροφορούμεθα για συνεργασία Δήμων π.χ. Χανίων, Πλατανιά κ.λπ. στην προβολή αυτή. Οσοι Δήμοι δεν έχουν κληθεί (από ποιον) ή δεν έχουν εκφράσει πρόθεση τέτοια π.χ. των Σφακίων, που κατέχει τον πλέον ενδιαφέροντα τουριστικό χώρο, ποιος θα ενδιαφερθεί;
Το συντομότερο θα πρέπει να υπάρξει φορέας συνολικής αντιμετώπισης του θέματος με ουσιαστική εκπροσώπηση όλων των Δήμων και όχι για τα μάτια.
Ακούμε επίσης ότι η Κρήτη προβάλλεται συνολικά πλέον από την Περιφέρεια, αλλά το γεγονός είναι ότι υπάρχει φόβος αυτό το ´συνολικά´ να αφορά το Ηράκλειο μόνο. Και αυτό το επιβεβαιώνει το γεγονός ότι και μέσα στα όρια του Ηρακλείου δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν ποιος θα έχει αυτό το έργο. Και παρακολουθήσαμε τις όχι σοβαρές ενέργειες σε διεθνείς εκθέσεις για την κρουαζιέρα να προβάλλει ο… Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου, ένας τεχνικός φορέας λιμένος (αν είναι δυνατόν) και όχι ο Δήμος Ηρακλείου ή η Περιφέρεια. Και μετά ελπίζουμε σε ´παγκρήτια´ προβολή.
Α. Πλυμ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα