Πέμπτη, 29 Αυγούστου, 2024

Υπηρεσία μιας στάσης

ΑΝ ΤΗΝ είχε συστήσει άλλος υπουργός, δεν θα το πιστεύαμε! Αλλά, όντας πίσω απ’ την ενέργεια αυτή ο κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης, ελπίζουμε πως θα λειτουργήσει με όλα τα εχέγγυα που της παρέχει η εγκυρότητα και αποφασιστικότητα του υπουργού Ανάπτυξης.
ΕΝΝΟΟΥΜΕ τη νέα «Υπηρεσία μιας Στάσης» (ΥΜΣ) του Υπουργείου Ανάπτυξης, η οποία υπόσχεται τη διευθέτηση των διαδικασιών ίδρυσης μιας επιχείρησης «σε μια μέρα και σε ένα σημείο». Είναι γνωστό σε όλους μας πως η επιθυμία για επένδυση στη χώρα μας σκοντάφτει σε τέτοια χρονοβόρα διαδικασία και σε τόσες πολλές υπογραφές που απογοητεύει ευθύς αμέσως τους επενδυτές που σε γειτονικές χώρες τα όνειρα και τα λεφτά τους.
ΕΤΣΙ, μέσα από ένα ευρύ δίκτυο σημείων επαφής για τις επιχειρήσεις, που περιλαμβάνει 59 καταστήματα εμπορικών επιμελητηρίων, 3.200 συμβολαιογραφικά γραφεία και στην επόμενη φάση 52 επιλεγμένα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, θα διεκπεραιώνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες, που απαιτούνται, για να αποκτήσουν οι εμπορικές εταιρείες νομική προσωπικότητα και οικονομική δραστηριότητα. Ενδεικτικά, για την ίδρυση μιας Εταιρείας Περιορισμένης Ευθύνης (ΕΠΕ), με τη χρήση της παραπάνω υπηρεσίας.
Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ μιας Στάσης αναμένεται -το ελπίζουμε!- να προκαλέσει ένα καίριο πλήγμα στη μέχρι σήμερα γραφειοκρατία. Είναι αξιοσημείωτο ότι, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, η χώρα μας κατατάσσεται στην 149η (!) θέση, μεταξύ 183 χωρών, στον σχετικό δείκτη αξιολόγησης των διαδικασιών που απαιτούνται για τη σύσταση μιας επιχείρησης! Σύμφωνα δε με τις προβλέψεις του Υπουργείου Εμπορίου, η κατάταξη της χώρας μας αναμένεται να αναβαθμιστεί κατά 96 θέσεις! Οψόμεθα…


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα