Πέμπτη, 29 Αυγούστου, 2024

Εικόνες της πόλης

«ΤΑ ΧΑΝΙΑ ομορφαίνουν τη ζωή μας»: Να ένα ωραίο σλόγκαν – διαφήμιση της πόλης μας για τον εσωτερικό τουρισμό ή και για την προσέλκυση αλλοδαπών. Τα Χανιά, με κάθε καιρό, σε κάθε εποχή (φωτ. 1) είναι ελκυστικά. Οση ασχήμια κι αν συν-υπάρχει. Η ομορφιά υπερτερεί, ενώ η ασχήμια είναι πάντα διορθώσιμη, με μια καλή οργάνωση και επαγγελματισμό από τη μεριά μας.
ΩΡΑΙΑ τα χορευτικά «σόου» στην πλατεία Αγοράς (φωτ. 2) -μάλιστα σε ειδική εξέδρα (περασμένο Σάββατο)- καλοπροαίρετο και το κέρασμα τσικουδιάς στους ξένους «κρουαζιερο-τουρίστες»… Ομως, οι εκδηλώσεις αυτές ή θα πρέπει να είναι πιο οργανωμένες και ποικίλες ή ας γίνονται μόνο στη Σούδα. Ας μη δίνουμε την εντύπωση της επανάληψης ενός και του ιδίου πράγματος, έτσι απλά και μόνο για το θεαθήναι.
ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ, Μεγάλη Πέμπτη, μπαίνουμε στην κορύφωση του Θείου Δράματος. Οι εκκλησίες αρχίζουν να γεμίζουν από κόσμο -ντόπιους και ξένους- ενώ και οι εικόνες ευλάβειας και πίστης πληθύνονται (φωτ. 3). Το άναμμα ενός κεριού συνοδεύεται πάντα από μύριες ευχές: κυρίως για καλή υγεία ή αποκατάστασή της, για οικονομικά ή άλλα προβλήματα και -γιατί όχι;- για το γρήγορο ξεπέρασμα της κρίσης! Σε καιρούς δύσκολους, θυμόμαστε συχνότερα το θείο…


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα