Πέμπτη, 29 Αυγούστου, 2024

Ευχαριστήριο

Τώρα, που η διάσπαση του Εφετείου Κρήτης, μοιάζει να έχει δρομολογηθεί, με την ίδρυση Εφετείου Ανατολικής Κρήτης με το με αριθμό 29/2011 Προεδρικό Διάταγμα και νέοι αγώνες ανοίγονται μπροστά μας, νομίζω πως είναι η ώρα, οι δικηγόροι Χανίων, να ευχαριστήσουμε όλους εκείνους, που τώρα και 75 χρόνια, αγωνίζονται μαζί μας για τη διατήρηση του ενιαίου του Εφετείου Κρήτης.
Τόσα χρόνια οι αγώνες των δικηγόρων – αγώνες που δεν είχαν συντεχνιακό κίνητρο ή προσδοκία κέρδους, αντίθετα μάλιστα, από τις πολυήμερες, κάθε φορά, απεργίες, οι δικηγόροι έχαναν χρήματα- δεν θα είχαν επιτυχία, αν δεν είχαμε μαζί μας την κοινωνία των Χανίων και τους εκλεγμένους φορείς τους.
Οφείλουμε, λοιπόν, να τους ευχαριστήσουμε διότι πάντα, σε κάθε πρόσκληση του Δικηγορικού Συλλόγου, ήταν μαζί μας, πλάι μας και πολλές φορές, μπροστά από μας.
Βουλευτές, νομάρχες, δήμαρχοι- νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι Επιμελητηρίων και Οργανισμών και, βέβαια, πάντα οι μητροπολίτες μας, ήταν μαζί μας. Ολα τα χρόνια. Και τα 75. Τους θέλουμε και τώρα μαζί μας.
Με τα αξιώματά τους ενεργά.
Πιστεύω, πως τυχόν παραιτήσεις των όποιων εκλεγμένων, αυτή την ώρα, μετά την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος, δεν πρόκειται να εξυπηρετήσουν τον στόχο μας, που είναι η ακύρωσή του.
Μετά την έκδοση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, επί της προσφυγής του Δικηγορικού Συλλόγου, αν είναι σε βάρος μας, που βάσιμα πιστεύω πως δεν θα είναι, τότε, που και το τελευταίο μας καταφύγιο θα έχει σφραγιστεί, να εκτιμήσουμε την ενέργεια αυτή.
Τώρα περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται ψυχραιμία, σύνεση, ομοψυχία και προγραμματισμένες κινήσεις.
Ολων μαζί. Οπως κάναμε 75 χρόνια τώρα.

Αντώνης Κ. Γκαζής
δικηγόρος
π. πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα