Παρασκευή, 30 Αυγούστου, 2024

Λεοντές

Οποιος άκουγε προχθές σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, κ. Μιχελάκη, να αγορεύει με ύφος δέκα (τουλάχιστον) εισαγγελέων και να κατακρίνει τον κ. Παπανδρέου για τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις µεταξύ της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του ∆ΝT, θα έμπαινε στον πειρασμό να σκεφτεί πώς θα ενεργούσε το κόμμα του, αν προσέφευγε για λογαριασμό της χώρας μας, στο διεθνές κεφάλαιο. Η κυβέρνησή του, λοιπόν, θα έστελνε σε όλα τα Μ.Μ.Ε. αναλυτικό Δελτίο Τύπου ότι «η χώρα μας, πτωχή πλην έντιμος, επιθυμεί να δανειστεί όσα – όσα κι όσο – όσο, χωρίς να δεχτεί… κανέναν όρο για την εξόφληση των δανείων, πρόσφατων και παλαιότερων».
Κατόπιν ο πρωθυπουργός μας (δηλαδή ο κ. Σαμαράς. Καλά, καλά, λέω τώρα!) θα ξεκινούσε με σημαίες και με ταμπούρλα περιοδεία σε όλο τον κόσμο, καλώντας σε κάθε χώρα που θα επισκεπτόταν τον πρωθυπουργό της και τους τραπεζίτες της να σπεύσουν να μας δανείσουν διότι αλλιώς είναι κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν… μάλανδρα…! Θα ανακοίνωνε, με κάθε λεπτομέρεια, το περιεχόμενο των συνομιλιών και τα αποτελέσµατά τους και θα ώχετο απιών. Βέβαια, όλα αυτά μόνο παρανοϊκοί ή κάποιοι που θέλουν να εξαπατήσουν το πόπολο, μπορεί να υποστηρίζουν ως διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει ένας φουκαράς που σπεύδει να δανειστεί.
Και προφανώς είναι παρανοϊκό η ΝΔ που οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή, αντί να σιωπά, να επιτίθεται στον κ. Παπανδρέου για τις συζητήσεις που είχε με κάθε εν δυνάμει δανειστή. Κάποιος πρέπει να πει στον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ και τους συν αυτώ, που έφεραν τη χώρα στην κατάσταση που την έφεραν ότι ο λαός τιμωρεί την αλαζονεία, την έπαρση, την κουτοπονηριά, την έλλειψη πολιτικής δεοντολογίας και την αντίληψη ότι ο λαός είναι «μπουνταλάς» και ξεχνά γρήγορα. Δεν είναι έτσι. Ισα – ίσα περιμένει στη γωνία για να τιμωρήσει τους υπεύθυνους που έχουν φορέσει τώρα τη λεοντή του τιμητή. 
ΑΕΣ


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα