Παρασκευή, 30 Αυγούστου, 2024

Αναδρομικά…

850 συνταξιούχοι βουλευτές με αγωγές τους που εκκρεμοδικούν στο Ελεγκτικό Συνέδριο διεκδικούν αναδρομικές αυξήσεις στις απολαβές τους το ύψος των οποίων για την  περίοδο 2003 – 2007 φτάνει στα 80 εκατομμύρια ευρώ συνολικά και που επιμερίζονται μέχρι και 250.000 ευρώ σε κάποιους από αυτούς.
Υπέρ των αξιώσεων των πρώην βουλευτών τάχθηκε ο βουλευτής της ΝΔ κ. Δ. Σταμάτης, αλλά έμεινε μόνος του, ενώ ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδης υπενθύμισε ότι ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου, από τον Νοέμβρη του 2006 ήδη, είχε καταθέσει ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης άποψη εναντίον τέτοιων διεκδικήσεων. Να θυμίσω εδώ ότι, ο τότε βουλευτής Χανίων κ. Ν. Χριστοδουλάκης, μαζί με τον κ. Αλέκο Παπαδόπουλο, είχαν καταθέσει δήλωση ότι παραιτούντο, όπως και στο μέλλον, από κάθε διεκδίκηση αναδρομικής αύξησης. Επιστρέφοντας στο σήμερα ο κ. Δ. Παπαδημούλης, του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι: «Η κοινωνία μουντζώνει και οργίζεται με τους βουλευτές που διεκδικούν αναδρομικά, πράγμα που μπορεί να είναι νόμιμο αλλά είναι και ανήθικο και προκλητικό…».
Την ίδια άποψη κατέθεσε και ο κ. Ιωαν. Βρούτσης της ΝΔ που τόνισε ότι «είναι πέρα από κάθε λογική, είναι ανήθικο και προκλητικό, σε μια περίοδο κρίσης που κόβονται συντάξεις, τέως βουλευτές να αξιώνουν υπέρογκα ποσά έστω κι αν έχουν στοιχεία νομιμότητας». Το ΚΚΕ επεσήμανε ότι η απαίτηση είναι «απαράδεκτη και προκλητική για τον λαό», ο οποίος αμφισβητεί και τις βουλευτικές συντάξεις για τις οποίες το ΚΚΕ «θέτει ζήτημα κατάργησής τους με τους βουλευτές να ασφαλίζονται στα Ασφαλιστικά τους Ταμεία».
Η Δημοκρατική Συμμαχία τέλος κάλεσε τους πρώην βουλευτές να μην αποδεχθούν τα χρήματα για όσο καιρό η χώρα βρίσκεται σε συνθήκες Μνημονίου. Κύριοι εν ενεργεία βουλευταί, μήπως αδικείται όσους από τους πρώην συναδέλφους σας διεκδικούν αναδρομικές αυξήσεις; Ισως να νοιώθουν ότι ως βουλευτές δεν συνετέλεσαν επαρκώς στη χρεοκοπία της χώρας και θέλουν να συνεχίσουν ως συνταξιούχοι την προσπάθειά τους… αναδρομικά…!!!
ΑΕΣ


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα