Παρασκευή, 30 Αυγούστου, 2024

Συμφωνούμε απόλυτα… αλλά…

ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ανακοίνωση έβγαλε το ΚΚΕ, καταδικάζοντας την προβολή, από τα ΜΜΕ της Ελλάδας, του γάμου του πρίγκιπα Γουίλιαμ με την Κέιτ (Cathrine) Μίντλετον, την ώρα που ο ελληνικός λαός στενάζει από το βάρος του Μνημονίου. Πράγματι η όλη υπόθεση «Γουίλιαμ – Κέιτ» δεν ήταν παρά μια προκλητική επίδειξη σε παγκόσμια θέα, ενός θεσμού ξεπερασμένου που όμως στοιχίζει πανάκριβα στον λαό της Βρετανίας υποτιμώντας ταυτόχρονα τη νοημοσύνη όλων ημών των υπολοίπων.
ΤΟ ΚΚΕ αναφέρει συγκεκριμένα (29-4-11): «Αηδία και αποστροφή προκαλεί η απίστευτη προβολή στην Ελλάδα, όπου οι λαϊκές οικογένειες δεινοπαθούν από την ανεργία και τη φτώχεια, του γάμου των απομειναριών του μεσαίωνα, τον οποίο η ιστορικά ξεπερασμένη αστική τάξη της Βρετανίας και της Ευρώπης τιμά και επιδεικνύει προκλητικά. Αυτοί να χαίρονται τη σήψη τους, οι λαοί όμως έχουν χρέος να ξεμπερδεύουν μαζί τους».
…ΣΩΣΤΕΣ και δίκαιες οι παραπάνω επισημάνσεις. Αλλά, σ’ έναν καπιταλιστικό κόσμο, ίσως να το λησμονεί το ΚΚΕ ότι τα πάντα μπαίνουν στην υπηρεσία του κεφαλαίου: ακόμη και οι βασιλείς! Θα έμαθε σίγουρα, εκ των υστέρων, ότι τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που εισέρρευσαν στα ταμεία του… Ηνωμένου Βασιλείου, ήταν δεκάδες φορές εκατονταπλάσια από αυτά που σπαταλήθηκαν για τον γάμο∙ ότι οι Λονδρέζοι είδαν αιφνιδίως πλήθος τουριστών στην πόλη τους∙ ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου διαφημίστηκαν έτσι πολύ περισσότερο και ότι το ζευγάρι των νεόνυμφων σίγουρα θα βγήκε (ηθικά και οικονομικά) κερδισμένο με την προβολή του γάμου τους σε όλον τον πλανήτη. Ή μήπως όχι;
(Στ.Γ.Κ.)


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα