Παρασκευή, 30 Αυγούστου, 2024

Κόκκινοι Δήμοι

Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ονόματα των 58 Δήμων, των οποίων η οικονομική τους κατάσταση τους εντάσσει στις κατηγορίες «κόκκινοι», «ανοιχτοί κόκκινοι» και «πορτοκαλί», που μπαίνουν σε επιτροπεία. Στην τρίτη κατηγορία ανακοινώθηκε και το όνομα του Δήμου Κισάμου. Στο σύνολό τους πρόκειται για Δήμους των οποίων το συνολικό χρέος είναι μεγαλύτερο από το 100% των τακτικών ετήσιων εσόδων τους (μαζί με τη ΣΑΤΑ) και οι οποίοι τίθενται υπό επιτήρηση. Ενα ιδιότυπο Μνημόνιο θα ρυθμίσει τα της επιστροφής τους στην… πράσινη κοιλάδα του χαμηλού δανεισμού και μέχρι τότε…
«Τρόικα» που θα αποτελείται από ένα μέλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ένα εκπρόσωπο της ΚΕΔΕ (πρώην ΚΕΔΚΕ) και τον γενικό διευθυντή Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΥΠΕΣ θα ελέγχει τη λειτουργία και τις δαπάνες τους. Πολλοί δήμαρχοι αμφισβητούν τα οικονομικά στοιχεία των Δήμων που μπαίνουν στην επιτήρηση, όπως δόθηκαν στη δημοσιότητα και οι αριθμομηχανές έχουν πάρει φωτιά.
Λένε, για παράδειγμα, ότι δεν είναι δυνατόν να θεωρούνται χρέη των Δήμων, οι εκκρεμείς υποχρεώσεις των Δήμων προς κατασκευαστές, για έργα που είναι ενταγμένα σε προγράμματα (Θησέας, Πράσινη Ανάπτυξη, ΓΓΑ, ΥΠΕΣ κ.λπ.), τα οποία με ευθύνη του κράτους δεν εκταμιεύουν χρήματα. Αλλά θα επανέλθουμε.
ΑΕΣ


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα