Παρασκευή, 30 Αυγούστου, 2024

Σήμα κινδύνου

´Σε νεφελώδεις και αντιφατικές πολιτικές δεν έχω θέση´, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, εκπλήσσοντας τους πάντες, διότι δεν συνηθίζεται υπουργοί να επικοινωνούν με τον πρωθυπουργό μέσω των Μ.Μ.Ε. Πάντως το επίθετο «νεφελώδεις», σηµαίνει ότι η κυβέρνηση προχωρεί εν μέσω ομίχλης, σε μια πορεία ασαφώς προσδιορισμένη, η οποία λόγω παλινωδιών δεν οδηγεί πουθενά.
Ο υπουργός Υγείας θα μπορούσε, αν προετοίμαζε την έξοδό του από το κυβερνητικό σχήμα, να έλεγε -όπως ο Γουίλιαμ Φώλκνερ- ότι «μεταξύ ανυπαρξίας και αβεβαιότητας προτιμώ την ανυπαρξία», αλλά, ο κ. Λοβέρδος δήλωσε ευθύς αμέσως «παρών» και απέρριψε κάθε συζήτηση περί παραίτησης. Μάλιστα στο δελτίο ειδήσεων του «Μέγκα», στο οποίο φιλοξενήθηκε μετά τις δηλώσεις του, υπερασπίστηκε τη γραμμή που ακολουθεί ο πρωθυπουργός προς τον οποίο, όπως διαβεβαίωσε, είναι απολύτως αλληλέγγυος και τον στηρίζει στην απόφασή του να προχωρήσει µε όσους είναι αποφασισµένοι να συµβάλλουν στις αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα. Θα ρωτήσει κάποιος: Χρειαζόταν να χτυπήσει τώρα το σήμα κινδύνου ένας υπουργός;
Η απάντηση είναι ότι ίσως η συγκυρία να μην ήταν η καταλληλότερη, μετά μάλιστα το όργιο φημών που ακολούθησε την «εξαφάνιση» του κ. Παπακωνσταντίνου στη μυστική σύναξη στο Λουξεμβούργο, όμως, αυτά που µόλις την περασµένη Παρασκευή είπε ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου στη Βουλή, πιστοποιούν ότι οι δηλώσεις Λοβέρδου είναι συμβατές µε τη βούληση του πρωθυπουργού να ξαναζωντανέψει τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια της κυβέρνησης, η οποία φαίνεται ότι έχει στομώσει τελευταία. Το γεγονός πάντως ότι οι προβληµατισµοί που απασχολούν το εσωτερικό της κυβέρνησης έρχονται δημόσια, επώνυμα και υπεύθυνα στο κέντρο της πολιτικής, αποτελεί θετική εξέλιξη.   
AEΣ


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα