Παρασκευή, 30 Αυγούστου, 2024

Μετανάστες και Αριστερά

Είναι γεγονός ότι το κέντρο της Αθήνας αποτελεί πλέον γκέτο. Και ότι, αν δεν ληφθούν μέτρα, σταδιακά θα δημιουργηθούν μικρά γκέτο σε διάφορες περιοχές της χώρας.
Και, δυστυχώς, είναι εμφανής η απουσία μιας αντεγκληματικής πολιτικής με αποτέλεσμα να υπάρχει φόβος στην κοινωνία, στην οποία αναπτύσσεται πόλωση, ενώ η κοινωνική συνοχή χάνεται.
Δεν υπάρχει, όμως, ούτε μεταναστευτική πολιτική με ευθύνη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που βολεύεται στην ιδέα ότι η Ελλάδα θα είναι το χωνευτήρι των κολασμένων της γης.
Εδώ, όμως, υπάρχει και ευθύνη των κομμάτων της Αριστεράς, που στο πλαίσιο των ιδεών της αλληλεγγύης, δεν απαντούν στο ερώτημα πώς θα ζήσουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι εδώ, όταν λεφτά δεν υπάρχουν για κανέναν πια.
Και μέσα σε αυτό το σκηνικό βρίσκουν έδαφος οι ακραίες φωνές και όχι αυτές της λογικής που πάνε να χαθούν στην τρέλα των καιρών μας…
Γ.ΛΥΒ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

  1. Φίλε ΓΙΑΝΝΗ,
    στο μονο που θα διαφωνησω μαζί σου ειναι στο “ΣΤΑΔΙΑΚΑ θα δημιουργηθούν μικρά γκέτο σε διάφορες περιοχές της χώρας”, απλα αυτο εχει συμβει ηδη, ο καθενας ξερει στο μικροκοσμο που ζει ποιες ειναι οι απαγορευμενες περιοχες. Απο την άλλη, η αντίληψη ενος προβληματος πρεπει να ακολουθειται και με προτασεις επίλυσής του, με όλο το θάρρος της γνώμης του καθενος… και δεν σημαίνει σωπαίνω επειδή αυτο που εχω να προτείνω, το εχει πει πρωτα καποιος αλλος με τον οποιο διαφωνώ ριζικα ή ανήκει σε διαφορετικό χωρο απο μενα..
    Ευαχριστώ για το POST και τη φιλοξενία..

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα