Παρασκευή, 30 Αυγούστου, 2024

Βενιζέλου παρέμβαση…

Η  εκτίμηση του υπουργού Αμυνας, κ. Ευαγ. Βενιζέλου, κατά τη διάρκεια του προχθεσινού έκτακτου Υπουργικού Συμβουλίου, ότι «το πρόβλημα της οικονομίας είναι πολιτικό και πρέπει επειγόντως να ανακτηθεί η ικανότητα πολιτικής διεύθυνσης της χώρας» ερμηνεύτηκε ως ευθεία αιχμή προς τον πρωθυπουργό.
Ο υπουργός διευκρίνισε ότι η κριτική του αφορούσε τη ΝΔ, τα συνδικάτα και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες πρέπει (με πρωτοβουλία της κυβέρνησης) να επιλέξουν τα κείμενα και τις αποφάσεις που είναι συνταγματικά αναγκαίο να ψηφιστούν με την αυξημένη πλειοψηφία των 180 βουλευτών, μαζί με τις διεθνείς δεσμεύσεις που πρέπει να γίνουν σεβαστές από όλες τις κυβερνήσεις που θα προκύψουν, μέχρι να απελευθερωθεί δημοσιονομικά η χώρα. «Αυτό που χρειάζεται», πρόσθεσε ο υπουργός Αμυνας, «είναι ευρύτατη συναίνεση, εθνική ενότητα και κοινωνική συνοχή, συσπείρωση γύρω από δίκαιους και εφικτούς στόχους, χωρίς προσφυγή σε εκλογές που θα οδηγήσουν σε αναπαραγωγή ή διόγκωση του προβλήματος.
Απαιτείται να αναληφθούν γενναίες πολιτικές πρωτοβουλίες για την κοινωνική και πολιτική στήριξη μιας επιχείρησης εθνικής σωτηρίας και ανασυγκρότησης».  Στην ίδια παρέμβασή του, ο υπουργός Αμυνας ζήτησε «να ακυρώσουμε το ψευδές μέτωπο ´υπέρ ή κατά του Μνημονίου´, που αποτελεί στρατηγικό τέχνασμα της Νέας Δημοκρατίας» και σημείωσε για όσους το ξεχνούν ότι, «Το Μνημόνιο του Μαΐου του 2010 ήταν μία αναγκαστική σωστική επιλογή για την άμεση κάλυψη επιτακτικών δανειακών αναγκών, για να μη χρεοκοπήσει η χώρα και οι πολίτες της». Προφανές είναι ότι έπειτα από την παρέμβαση του κ. Ευαγ. Βενιζέλου και των συνοδευτικών διεργασιών που προκάλεσε, άνοιξαν ή παραμένουν ανοικτά πολλά σενάρια πολιτικών εξελίξεων.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα