Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Βραβεύτηκε ο τελευταίος επιζών αρχικελευστής

Τη βράβευση, του τελευταίου βετεράνου επιζώντος στα Χανιά, αρχικελευστή Δημήτρη Χατζηδημητρίου, για την προσφορά του στο Πολεμικό Ναυτικό και τις υπηρεσίες του στο αντιτορπιλικό Α/Τ Αδρίας, στη διάρκεια του Β´ Παγκοσμίου Πολέμου καθώς και έκθεση φωτογραφιών πολεμικών πλοίων περιελάμβανε η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στη Λέσχη της Ενωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού, παραρτήματος Κρήτης.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο πρόεδρος της Ενωσης, Χαράλαμπος Δρακάκης, τόνισε ότι ´συμμετέχουμε και εμείς στις εκδηλώσεις για την 70ή Επέτειο της Μάχης της Κρήτης. Θεωρούμε υποχρέωσή μας να προσφέρουμε  και εμείς ένα λιθαράκι στην ανάπτυξη των γεγονότων εκείνης της περιόδου´, ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΑΝ, αντιναύαρχος Σπύρος Πρεβενάς, μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι ´δυστυχώς στην Ελλάδα ο όρος βετεράνος, δεν σημαίνει τίποτα, εκτός μόνο σε αυτούς που έχουν πολεμήσει και σε αυτούς που έχουν ταχθεί να πολεμήσουν στους αποστράτους και στους εν ενεργεία. Σε όλα τα πολιτισμένα κράτη, ειδικά στην Αμερική, υπάρχει μία ημέρα του χρόνου που είναι αφιερωμένη στους βετεράνους. Ολα τα κράτη αναγνωρίζουν τις θυσίες των βετεράνων, ώστε τα κράτη αυτά να παραμείνουν ελεύθερα. Χωρίς τους βετεράνους και τους συναδέλφους αυτών, που είχαν την τύχη ή ατυχία, να πέσουν στη μάχη καμία Ευρωπαϊκή χώρα δεν θα ήταν σήμερα ελεύθερη, πόσο μάλλον η Ελλάδα που είναι η κατ’ εξοχήν χώρα που έχει αντιμετωπίσει πολλές απειλές´.
Ο κ. Πρεβενάς σημείωσε ακόμα ότι ´η Πολιτεία λοιπόν θα πρέπει να καθιερώσει μια καθορισμένη ημέρα του χρόνου, ώστε όλοι οι βετεράνοι και των τριών Οπλων αλλά και των Σωμάτων να τιμώνται όπως τους αξίζει. Μία τέτοια ημέρα προτείνουμε την 29η Σεπτεμβρίου, ημέρα που είχε διεξαχθεί η Ναυμαχία της Σαλαμίνας´.
´Νιώθω υπερήφανος που και εγώ προσέφερα στην πατρίδα ένα μικρό λιθαράκι, για να ζούμε σήμερα ελεύθεροι´.  Αυτά τα λόγια απηύθυνε στους παρευρισκόμενους καταχειροκροτούμενος, ο Δημήτρη Χατζηδημητρίου, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για την τιμή που του έκαναν. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η βουλευτής Χανίων Ευαγγελία  Κουρουπάκη, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στρατιωτικές και θρησκευτικές Αρχές, και πλήθος κόσμου. Μετά το τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε κέρασμα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα