Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Νέα ανάσα στην οικονομία

Με 3.211 επιβάτες από 60 χώρες κατέπλευσε, χθες το πρωί, στο λιμάνι της Σούδας, το κρουαζιερόπλοιο ´Navigator of the Seas´ της εταιρείας ´Royal Caribbean´.
Οι επιβάτες ξεναγήθηκαν στην παλιά πόλη των Χανίων, δίνοντας μιαν ακόμη ανάσα στην τοπική οικονομία.
Στην υποδοχή του πλοίου παρευρέθηκε ο δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, καθώς και ο ναυτικός  πράκτορας, πλοίαρχος του Εμπορικού Ναυτικού, Αντώνης Τζαγκαράκης ο οποίος, μιλώντας στα ´Χ.Ν.´, υπογράμμισε ότι ´είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο επισκέπτεται το λιμάνι της Σούδας, ενώ θα βρίσκεται στα Χανιά κάθε Παρασκευή στις 6 π.μ. με αναχώρηση  στις 3 μ.μ. Το «Navigator of the  Seas» θα γίνει το αγαπημένο  μας κρουαζιερόπλοιο, αφού θα μας επισκέπτεται για δύο συνεχή χρόνια´. O κ. Τζαγκαράκης τόνισε ακόμα ότι ´τη χρονιά που διανύουμε περιμένουμε ακόμα 24 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων´.
Από την πλευρά του ο καπετάνιος του πλοίου δήλωσε ότι ´είναι η πρώτη φορά που επισκέπτομαι τα Χανιά και είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Τα προηγούμενα χρόνια οι κρουαζιέρες μας είχαν σταθμό το λιμάνι του Ηρακλείου. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι από την παρουσία του δημάρχου καθώς και της εντυπωσιακής υποδοχής που τύχαμε. Ο καιρός είναι θαυμάσιος και ελπίζω ότι οι επιβάτες μας, που θα επισκεφτούν την πόλη σας, θα γυρίσουν στο πλοίο με τις καλύτερες εντυπώσεις´.
Ο υπεύθυνος κρουαζιέρας του πλοίου υπογράμμισε ότι ´σε κανένα λιμάνι – σταθμό της κρουαζιέρας δεν μας έχουν υποδεχτεί με τέτοιον τρόπο. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι από την κρητική φιλοξενία´. 
Κατά την αποβίβασή τους, οι επιβάτες του πλοίου δέχτηκαν με ευχαρίστηση τα κρητικά εδέσματα, ενώ δεν σταμάτησαν να τραβούν φωτογραφίες τους μικρούς χορευτές που χόρεψαν κρητικούς χορούς. Σε ανακοίνωση, που εξέδωσε χθες το απόγευμα ο Δήμος Χανίων, αναφέρεται ότι το πλήρωμα του πλοίου είναι 1.230 άτομα και ότι το πλήρωμα και τους επιβάτες υποδέχτηκε ο δήμαρχος, κ. Σκουλάκης, συνοδευόμενος από την εντεταλμένη σύμβουλο του Δήμου Χανίων σε θέματα Τουρισμού, Μαρία Κοκκινάκη και τον ναυτιλιακό πράκτορα, Αντώνη Τζαγκαράκη. Κατά τη διάρκεια συνάντησης, που είχε ο κ. Σκουλάκης με τον καπετάνιο και τους επικεφαλής του πληρώματος, του εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το λιμάνι της Σούδας καθώς και για την υποδοχή με παραδοσιακή μουσική και χορό, που τους επιφυλάχτηκε. Μάλιστα, όπως δεσμεύτηκαν, θα προτείνουν τα Χανιά ως προορισμό διακοπών.  Ο Δήμος διένειμε στους επισκέπτες τοπικά προϊόντα, πληροφοριακό υλικό και προσέφερε μικρό παραδοσιακό κέρασμα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα