Παρασκευή, 30 Αυγούστου, 2024

Κι όμως: Λεφτά υπάρχουν

´Η  Ελλάδα δεν μπορεί να ζήσει μόνο από τον τουρισμό και θα χρειαστεί αρκετά χρόνια για να αναπτύξει νέα, ανταγωνιστικά προϊόντα που θα μπορέσει στη συνέχεια να εξάγει´, δηλώνει σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Süddeutsche Zeitung» ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κ. Ματίας Κόλατς Άνεν.
Επειδή τρία χρόνια δεν φτάνουν γι’ αυτό το σχέδιο, ο κ. αντιπρόεδρος καθησυχάζει ότι η Τράπεζα είναι πρόθυμη να διαθέσει τα απαιτούμενα κονδύλια που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αύξηση του ΑΕΠ κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες σε ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης της Ελλάδας, που μπορεί να κρατήσει έως και 15 χρόνια.
Ως παράδειγμα αναφέρει ότι η ανοικοδόμηση μετά τον πόλεμο της Γερμανίας καθώς και η ενοποίηση των δύο Γερμανιών δεν πέτυχε από τη μία ημέρα στην άλλη, αλλά για να πετύχει ένα τέτοιο πρόγραμμα πρέπει και «αρκεί να απορροφηθούν τα διαθέσιμα κονδύλια τα οποία μέχρι σήμερα η Αθήνα δεν έχει αξιοποιήσει» επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα έχει υποβάλει τις λιγότερες αιτήσεις για επιδοτήσεις σε σχέση με τα 27 κράτη μέλη της Ε.Ε.! Απογοητευμένος από τις απορροφήσεις του δημοσίου τομέα, σημειώνει ότι η Τράπεζα «πρέπει να ενισχύσει τις μικρές και τις μεσαίες επιχειρήσεις» όπως προτίθεται να πράξει στηρίζοντας τέτοιες επιχειρήσεις και προγράμματα για την ενίσχυση των υποδομών. Δηλαδή… λεφτά υπάρχουν. 
ΑΕΣ


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα