Παρασκευή, 30 Αυγούστου, 2024

ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗΔΕΝΙΚΗ (ή ελάχιστη) διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. καταγράφουν πρόσφατες δημοσκοπήσεις «για λογαριασμό…» κ.λπ. Εξ ορισμού, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν την τάση του κοινού που επικρατεί κατά μια χρονική στιγμή, σε ελάχιστο δείγμα ψηφοφόρων που κάθε εταιρεία θεωρεί αντιπροσωπευτικό! Από τις πρόσφατες είναι κι αυτή της MRB (για την εφημερίδα «Real News», 22/5).

ΣΥΜΦΩΝΑ μ’ αυτή, και τα δύο κόμματα (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ) συγκεντρώνουν από 21,5%! Να υποθέσουμε ότι στις αμέσως προσεχείς ημέρες, θα δούμε μάλλον τη Ν.Δ. να… περνάει μπροστά; Τα έχουν αυτά οι κατά παραγγελία… δημοσκοπήσεις που εξυπηρετούν περισσότερο τον παραγγέλλοντα αι λιγότερο το κοινό… Εν πάση περιπτώσει, το σημαντικότερο εύρημα και σ’ αυτή τη δημοσκόπηση, είναι ότι, στο ερώτημα ποιον απ’ τους δυο -Παπανδρέου ή Σαμαρά- θα προτιμούσαν οι ψηφοφόροι ως πρωθυπουργό, το 45,2% απαντά ΚΑΝΕΝΑ!

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ, δεν μας αρέσει, οι παλαιοί πολιτικοί -ακόμη και οι σχετικά νέοι στην ηλικία- «ξώφλησαν» στη συνείδηση του λαού. Κι αυτό, διότι δεν είναι σε θέση να παρακολουθήσουν τον σύγχρονο κόσμο, δεν προλαβαίνουν ίσως να μάθουν τους εναλλασσόμενους κανόνες του άγριου διεθνούς οικονομικού παιχνιδιού, με αποτέλεσμα οι εκτιμήσεις, οι «συμμαχίες», οι αξιολογήσεις και τελικά οι επιλογές τους να είναι λανθασμένες. Το δε τίμημα να το ακριβοπληρώνει ο ελληνικός λαός. Ας πούμε, η άνοδος των spreads άρχισε από το 2009 (επί Ν.Δ.), πριν ακόμη ο κ. Γ. Παπανδρέου γίνει πρωθυπουργός! Τώρα έφτασαν σε τέτοια απαγορευτικά ύψη που είναι αδύνατον των αδυνάτων η χώρα να βγει στις αγορές! Αυτό δεν το γνώριζε η τότε πολιτική ηγεσία (Κ. Καραμανλής – Γ. Παπανδρέου); Έκαναν από κοινού τίποτε;

ΕΧΕΙ κανείς την αίσθηση ότι νομοτελειακά οδηγούμαστε σε χρεοκοπία, έστω και ελεγχόμενη, αν δεν… Όχι γιατί το αξίζουμε, αλλά γιατί ποτέ δεν ήμασταν έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις, σαν τις εφιαλτικές που βιώνουμε σήμερα. Ζούσαμε μια «ζωή χαρισάμενη», πολιτικοί και πολίτες, διότι αυτή η ζωή βόλευε τους περισσότερους. Έστω κι αν ήταν «δανεική», έστω κι αν υποθηκεύαμε το μέλλον πολλών μελλοντικών γενεών… Το μέλλον αποδεικνύεται «ζόρικο» για όλους. Μόνη ελπίδα, να βγει με πλειοψηφία κάποιο καινούργιο, αγνό και φιλοπάτριδο  σχήμα από τα σπλάχνα της κοινωνίας, που να πιάσει το πρόβλημα στη σωστή του βάση και να το λύσει δυναμικά μη λογαριάζοντας… πολιτικό κόστος κ.λπ.
(Στ.Γ.Κ., stcloris@yahoo.gr, www.stcloris.gr)


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

  1. Θα ξεφυτρώσουν από το πουθενά καλύτεροι και εξυπνώτεροι άνθρωποι που θα ξέρουν λύσεις που σήμερα δεν ξέρει κανείς…κοίτα να δείς. Κάπως έτσι πρέπει πως σκέφτονται αυτοί που λεν πως τα σημερινά κόμματα
    εξόφλησαν.
    Στή φύση και στην κοινωνία δεν υπάρχουν απότομες και μεγάλες αλλαγές. Οτι καινούργιο είναι μικρό και εφαρμόζει ακριβώς σε αυτό που ήδη υπάρχει. Μεγάλες και απότομες αλλαγές είναι αρρώστιες ή καταστροφές.
    Και οι επαναστάσεις πρώτα την καταστροφή φέρνουν. Αυτή αξίζει μόνο σε τρομερά άσχημες καταστάσεις και
    αν υπάρχει όραμα- και τα δύο δεν ισχύουν στον δυτικό κόσμο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα